Menu

Dan dobrovoljnih davatelja krvi

Otada pa sve do danas , Hrvatski Crveni križ prema navedenim načelima svakodnevno u suradnji s transfuzijskim službama organizira redovite akcije prikupljanja krvi kako bi se zadovoljile iskazane potrebe zdravstva za dozama krvi.

Tijekom 2018. godine u Republici Hrvatskoj prikupljeno je 195 641 doza krvi  od čega 156 574 u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa , a 1240 doza prikupili smo u GDCK Novi Marof.

 

Transfuzija krvi svake godine spašava milijune života, a samodostatnost opskrbe zdravstva s dovoljnim i sigurnim količinama potrebnih doza krvi za svaku zemlju predstavlja izazov. Hrvatska iako mala zemlja, svrstava se u 60 posto zemalja koje su postigle samodostatnost. Zahvaljujući  predanom radu društava Hrvatskog Crvenog križa, transfuzijskih službi i pojedinaca imamo  bazu redovitih dobrovoljnih davatelja krvi i osigurane dostatne količine sigurne i kvalitetne krvi.

 

Dobrovoljni davatelji krvi nacionalno su bogatstvo svake zemlje i Dan dobrovoljnih davatelja krvi prilika je da im se zahvali na njihovoj plemenitosti, humanosti i  nesebičnom daru života.

 

Povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih davatelja krvi GDCK Novi Marof organizira svečanu dodjelu priznanja za višestruke darivatelje krvi.

 

Sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa pravo na zahvalnicu i znak priznanja za višestruko darovanu krv u GDCK Novi Marof od 1.9.2018. do 30.8.2019. ostvarilo je :

  • 4 darivatelja za 75 puta darovanu krv
  • 9 darivatelja za 50 puta darovanu krv
  • 5 darivatelja za 35 puta darovanu krv
  • 3 obiteljsku zahvalnicu
  • 5 darivatelja završnu zahvalnicu i plaketu

 

Zahvalnice za 1.,5.,10.,20.,25.,30. i 40.  primio je 161 darivatelj krvi.

24.10.2019
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content