Menu

Dan kravate i „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“

Učenici i učitelji Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama u utorak, 18. listopada, obilježili su dva događaja.

Već petu godinu u Hrvatskoj se nizom projekata obilježava Dan kravate. Na prijedlog Academije Cravatice, neprofitne ustanove koja se bavi proučavanjem, čuvanjem i unapređivanjem kravate kao pokretne hrvatske i svjetske baštine, Hrvatski sabor je 2008. godine proglasio Dan kravate, 18. listopada.

Noseći kravate, toplički su učenici u utorak obilježili Dan kravate. Učiteljica likovne kulture Dora Bakek učeničkim je radovima uredila prigodni pano u holu škole.

Također u utorak toplički su se učenici sa svojim učiteljima okupili u holu škole i pod vodstvom časne sestre Božene Kontent molili krunicu. Time se i Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama uključila u inicijativu „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
19.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content