Menu

Dan ružičastih majica obilježen radionicama i prigodnim panoima

U sklopu provođenja programa prevencije nasilja koji je sastavni dio Školskog preventivnog programa svake se godine u topličkoj školi obilježava Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. To je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Začetnik ideje u Hrvatskoj i nositelj cjelokupnog programa je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.
Učitelji razredne i predmetne nastave na Satima razrednika održali su radionice kojima su učenici naučili zašto obilježavamo Dan ružičastih majica, razgovarali su o problemu vršnjačkog nasilja u školama, vrstama i oblicima nasilja koje postoje, osjećajima i potrebama osoba koje čine/doživljavaju nasilje, kao i negativnim posljedicama nasilja. Nakon razgovora i rasprave učenici su dobili i praktični zadatak – trebali su osmisliti i na ružičastu majicu izrezanu iz papira napisati razrednu poruku nenasilja. Majicu su potom zalijepili s vanjske strane razrednih vrata pa školu sada krase ružičaste majice s porukama nenasilja.
Vijeće učenika škole također je dalo svoj doprinos u obilježavanju Dana ružičastih majica. Pedagoginja Valentina Bolčević Novak za njih je pripremila prigodnu prezentaciju te su razgovarali o tome što je nasilje i koji oblici nasilja postoje, o učestalosti nasilja u školama, obilježjima osobe koja čini i osobe koja doživljava nasilje, kao i negativnim posljedicama koje nasilje ostavlja. Razgovarali su i o tome što trebaju učiniti kada vide nasilje oko sebe u školi. Nakon edukativnog razgovora učenici su izradili i prigodni natpis NASILJE PRESTAJE OVDJE! te ga uz pomoć pedagoginje zalijepili u školskome holu. Za sve učenike škole pedagoginja je pripremila i prigodni pano.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
03.03.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content