Menu

Dan ružičastih majica obilježen u topličkoj školi

U sklopu provođenja programa prevencije nasilja koji je sastavni dio Školskog preventivnog programa ,već se treću godinu zaredom, u topličkoj školi obilježava Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. To je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Začetnik ideje u Hrvatskoj i nositelj cjelokupnog programa je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Aktivnosti za obilježavanje ovog važnog dana u topličkoj školi su, kao i svake godine dosada,  osmislili  defektologinja Gabrica Dvekar-Bešenić i knjižničar Domagoj Španić. Prve su godine učenici nosili  majice s porukama o nenasilju, prošle godine su učenici pisali poruke mira,tolerancije i nenasilja putem SMS poruka jedni drugima. Ove su godine svi razrednici sa svojim razredima na satovima razrednika pisali poruke nenasilja u obliku grafita. Svi su učenički ostvaraji bili izloženi u holu škole.

Vijeće učenika je izradilo video isječak s porukama o nenasilju koje su preveli na engleski jezik kako bi te poruke odaslali u Europu. Video isječak su podijelili s OŠ “Antonio González” iz Mairena del Alcor (Sevilla, Španjolska) u okviru projekta “Open minds” koji se odvija putem eTwinning portala.

Davanjem podrške provođenju ovog programa želimo podići svijest učenicima naše škole o postojanju velikog problema vršnjačkog nasilja među djecom i mladima te ih naučiti toleranciji i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
24.02.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content