Menu

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Predstavnici Grada Varaždinskih Toplica, predvođeni gradonačelnicom Gorankom Štefanić, zatim predstavnici udruga branitelja s područja grada te brojni građani paljenjem svijeća kod spomen obilježja “Golubica” i ispred jarbola s hrvatskim stijegom na središnjem gradskom trgu obilježili su godišnjicu stradanja Vukovara.

– Na ovaj način cijela Hrvatska povezana je u jedno i u mislima smo s našim Vukovarom i građanima tog herojskog grada. Na ovaj način s dužnim poštovanjem prisjetili smo se svih branitelja i civila koji su stradali u obrani grada heroja. Svijeće palimo da se prisjetimo svih onih koji su nas svojim životima i hrabrošću zadužili, ali i da našim mlađim sugrađanima prenesemo istinu i sjećanje na događaj otprije 25 godina – izjavila je gradonačelnica Štefanić.

Uz paljenje svijeća okupljeni su se zadržali u prisjećanju na stradanje Vukovara i kraćoj molitvi koju je vodio vlč. Stjepan Mostečak.

A kako bi o događanjima u Vukovaru i o svemu onome što je zadesilo herojski gradu 1991. čuli i toplički osnovnoškolci, u petak će se u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice održati školski sat o Vukovaru.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
19.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content