Menu

Dan topličke škole posvećen podizanju Zelene zastave i predstavljanju zbornika Slike djetinjstva

Već tradicionalno, krajem mjeseca svibnja, a uz rođendan Ivana Kukuljevića Sakcinskog, toplička škola svečanim programom obilježava  Dan škole.

Voditelji izvannastavnih aktivnosti  osmislili su i pripremili svečan, zanimljiv i kreativan kulturno – umjetnički program u kojem su uživali brojni gosti, učenici, učitelji i svi djelatnici škole.

Ravnateljica škole gospođa Goranka Štefanić na samom je početku istaknula sve uspjehe učenika i učitelja koje su postizali tijekom školske godine, navela je i sve važnije projekte u kojima sudjeluje škola te je sve prisutne pozvala da nakon programa razgledaju  postavljene izložbe, prezentacije i radove učenika.

Program su otvorili Dječji tamburaški orkestar i Dječji zbor izvodeći himnu pod vodstvom učitelja glazbene kulture i dirigenta Zlatka Pipleka. Srednja grupa orkestra izvela je Lepi bregi zeleni Zlatka Špoljara, a tamburaši početnici tradicijsku pjesmu Hrvatskoga zagorja Miš mi je polje popasel .

Proteklih 20 godina u našoj školi vrlo uspješno djeluju Literarna družina i Novinarska skupina. Učiteljice hrvatskoga jezika Ana Lodeta i Sanja Habek te knjižničar Domagoj Španić odlučili su objediniti u školskom zborniku  nagrađene i objavljene literarne i novinarske ostvaraje nastale u našoj školi.  Učiteljica hrvatskoga jezika  i jedna od urednica zbornika Slike djetinjstva Ana Lodeta pročitala je predgovor koji je napisala, a zatim je kroz krasnoslov pjesama iz zbornika i scenski prikaz nekih pjesama predstavljen zbornik. Zbornik su predstavili članovi Literarne družine, a pripremila ih je učiteljica Ana Lodeta.

U programu su još nastupali i članovi Novinarske skupine koje je pripremila učiteljica hrvatskoga jezika Sanja Habek  i prvašići, polaznici produženog boravka, a njih je pripremila učiteljica Ana Zavada Horvat.

Veseli nas što smo ugostili i čuvare tradicije i kulture Dječju folklornu sekciju Kulturno umjetničkog društva „Toplice“ koja je s radom počela prije tri godine i od tada su ostvarili niz zapaženih rezultata. Nastupili su koreografijom Srećali smo ježa, pjesme i plesovi Međimurja. Njihova voditeljica i koreografkinja je Magdalena Bešenić, a voditeljica tamburaša i pjevanja je Mirta Matkun.

Ovogodišnji Dan škole posvećen je i podizanju Zelene zastave. Nedavno je našoj školi, već peti put, potvrđen status Ekoškole, a ponosni smo što je ove godine to zlatni status.  Zelena zastava,  koja je tom prigodom izvješena, veliko je priznanje našoj školi u kojoj se niz godina, pod mentorstvom profesorice biologije i kemije Ane Vuković, provode brojni ekološki programi te se podiže ekološka svijest učenika.

Na kraju programa svi su se uzvanici okupili u prednjem dvorištu škole gdje su gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, kuma škole Bernarda Cecelja i ravnateljica škole Goranka Štefanić podigle Zelenu zastavu.

Uzvanicima su se obratile gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te kuma škole Bernarda Cecelja te čestitale svima na postignutim uspjesima i  zaželjele puno uspjeha u daljnjem radu.

Uzvanici su nakon svečanosti u  dvorani mogli pogledati : izložbe učeničkih likovnih radova ( voditeljica Liljana Belavić Kliček), prezentaciju eTwining projekta „Open minds“ koji vode pedagoginja Hermina Šinjori s Vijećem učenika i učiteljica 2.a razreda Mirjana Bartolić, izložak Mladih filatelista – “Putujemo Hrvatskom” za koji su dobili srebrnu medalju na 16. Regionalnoj filatelističkoj izložbi mladih u Šibeniku (voditeljica Mirela Glavnik) , pano Posebnog odjela kojim su prikazali svoje humanitarne i ostale aktivnosti (voditeljica Bojana Polansky) i pano učenika produženog boravka (voditeljica Ana Zavada Horvat).

Na jednom je štandu bio izložen i zbornik Slike djetinjstva, a zadružni proizvodi bili su izloženi na štandu Učeničke zadruge ” Topličnjak” ( voditeljica Ivančica Svetec).

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
24.05.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content