Menu

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u topličkoj školi

Svečanim programom, molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha svi su učenici i djelatnici topličke škole, 13.listopada, proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U predvorju škole okupili su se svi učenici, učitelji i ostali djelatnici škole kako bi pogledali svečan program koje su s učenicima pripremile i uvježbale učiteljice Biserka Bešenić , Ružica Erić, Ana Lodeta te vjeroučiteljica s. Božena Kontent. Prigodnim recitacijama, igrokazima, scenskim igrama i pjesmama prenijeli su svima okupljenima poruku o tome zašto kruh zauzima posebno mjesto u svakodnevnome životu čovjeka.

Na kraju programa je velečasni Stjepan Mostečak održao prigodan govor i molitvu te je blagoslovio darove, plodove i sve proizvode koje su ispekle vrijedne ruke majka i baka topličkih učenika. Sve je prisutne podsjetio na neke poznate poslovice i mudre izreke o kruhu te zajedno s učenicima pojasnio njihova značenja. Učenici su sa svojim razrednicima i ostalim učiteljima nakon svečanog programa blagovali blagoslovljene krušne proizvode koje su donijeli te zahvalili Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima koji su tijekom godine bili podareni.

I u PŠ Petkovec je povodom Dana kruha održana radionica izrade krušnih proizvoda koju su osmislile učiteljice Jelica Bendelja i Natalija Bešenić.  Učenici su mijesili tijesto, dodavali začine (vlasac uzgojen u školskom vrtu) te sezam i lan. Od pripremljenog tijesta teta Ružica je ispekla lepinje koje su učenici s oduševljenjem kušali.

Luk i češnjak uz Topličnjak bila je ovogodišnja tema Dana kruha koju je osmislila Učenička zadruga pod vodstvom vjeroučiteljice Ivačice Svetec i Ivane Obad, a realizirana zahvaljujući vrijednim rukama majka i baka naših učenika. Učenici svakog razreda su uz pomoć vjeroučiteljice Ivančice Svetec pronašli svoje mjesto na zajedničkom stolu te su ga uz njenu pomoć složili za svečanost. Zajednički je stol ubrzo postao raznovrstan i bogat, a izabrani su i najljepši proizvodi koje je Učenička zadruga uspješno predstavila u subotu, 14.listopada 2017. na Županijskoj smotri u Varaždinu. Domaćin ovogodišnje Županijske smotre bila je OŠ Šenkovec, a sudjelovalo je 35 škola. Na našem su štandu bili krušni proizvodi s lukom i češnjakom iz školskog vrta,  a prezentirali su ih  učenici šestog i sedmog razreda te podijelili mnogobrojnim prolaznicima Franjevačkog trga.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
17.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content