Menu

Delegacija Grada Varaždinskih Toplica zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga odala počast hrvatskim braniteljima povodom Dana državnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica” na Trgu svetog Marka i kod spomen-obilježja poginulim braniteljima kod Osnovne škole Svibovec u četvrtak je u Varaždinskim Toplicama obilježen Dan državnosti.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, okupljeni su minutom šutnje odali počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Počast braniteljima potom je odala delegacija Grada na čelu s gradonačelnicom Dragicom Ratković i predsjednicom Gradskog vijeća Ljubicom Noftom, a zatim i predstavnici UHVIDR-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Brankom Crljenicom, predstavnici UDVDR Ogranka Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Slavkom Čečurom te predstavnici UDVDR Kluba Jalševec predvođeni predsjednikom Brankom Posavcem.

Prisutnima se obratila gradonačelnica Ratković, istaknuvši važnost obilježavanja ovog datuma.

– Na današnji dan Hrvatska je postala parlamentarna, demokratska država s demokratski izabranim višestranačkim Saborom. Taj san Republike Hrvatske ispunjen je zahvaljujući našim braniteljima, hrabrim hrvatskim mladićima koji su stali u obranu domovine i za nju dali ono najvrednije, svoj život. Njih se zato danas s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo jer sve ovo što danas imamo, dugujemo upravo njima – rekla je Ratković.

Predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice Branko Crljenica prisutnima je čestitao Dan državnosti i blagdan Tijelova, kratko iznijevši povijest koju obilježavamo na današnji dan.

– Konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Hrvatskog sabora rođena je Hrvatska kakvu danas imamo. Na 30. svibnja obnovljena je suverenost hrvatskog naroda, i to nakon stoljetne borbe za vlastitom državom. Pokazali smo tada hrabrost i zajedništvo, kao i u vremenu koje je ubrzo uslijedilo, kada je trebalo stati u obranu i krenuti u oslobođenje svoje domovine – poručio je predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice Branko Crljenica.

1 — 21
2 — 21
3 — 21
4 — 21
5 — 21
6 — 21
7 — 21
8 — 21
9 — 21
10 — 21
11 — 21
12 — 21
13 — 21
14 — 21
15 — 21
16 — 21
17 — 21
18 — 21
19 — 21
20 — 21
21 — 21
31.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content