Menu

Dječji tjedan u Varaždinskim Toplicama

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje proslavom Međunarodnog dana djeteta, u ponedjeljak.
U obilježavanje Dječjeg tjedna vrlo se aktivno uključio i toplički DND. Naime, u suradnji s arheološkim muzejom iz Zagreba provedeno je nekoliko radionica na arheološkom lokalitetu, a u sklopu Dana Europske baštine 2016. lokalitet su posjetila djeca – polaznici dječjih vrtića Tratinčica i Čarobno ogledalce te učenici osnovne škole: osmi razredi i svi polaznici nižih razreda. Učenici nižih razreda pisali su poruke djece odraslima, a održana je i konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća (DGV). Volonteri DND-a, gospođe Ljiljana Belavić Kliček i Marija Zadravec su zajedno sa predsjednicom DND-a, gospođom Smirnom Turkalj, u suradnji sa Zavičajnim muzejom Varaždinske Toplice i topličkim bajkerima te DVD-om proveli Rimski dan u oba gradska vrtića i igrali rimske dječje igre. Dječje rimske igre za učenike nižih razreda održane su i u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića.
Povodom Međunarodnog dana djeteta, toplički je DND uputio prigodnu čestitku te organizirao postavljanje plakata po za to predviđenim mjestima u gradu.

Novi sastav Dječjeg gradskog vijeća
Dječje gradsko vijeće održalo je svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je izabrana nova dječja gradonačelnica, Lorena Valent, učenica 7a razreda. Za njenog zamjenika izabran je Andrija Potrebica, učenik 8a razreda, za tajnika Dječjeg gradskog vijeća odabran je Tin Turković, učenik 5b razreda, a zamjenikom tajnika Filip Križanić iz 7b razreda. Nakon rasprave o temama najaktualnijima za život djece u Varaždinskim Toplicama, sjednica Dječjeg gradskog vijeća okončana je zaključkom kako je potrebno što prije sastati se s gradonačelnicom radi iznošenja problema i prijedloga za njihovo rješavanje.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
07.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content