Menu

Dječji vrtić „Tratinčica” proslavio svoj rođendan; stigao mu i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”

U Dječjem vrtiću „Tratinčica” Varaždinske Toplice ovih je dana bilo posebno veselo, raspjevano i rasplesano. Naime, u ponedjeljak je malom, ali svečanom proslavom, pjesmom, plesom i dječjim veseljem proslavljen rođendan topličkog vrtića, a uoči ovog važnog dana stigao im je i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”.

Riječ je o priznanju za posebni element u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi” kojeg provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem promicanja organske poljoprivrede, uzgoja izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanja ljepote vlastitog krajolika i povratka tradicijskim vrtovima.

-Djeca su s oduševljenjem pjevala i radovala se velikom danu, koji je protekao uz veselu i glasnu pjesmu i ples. Svaka je odgojna skupina izradila veliku čestitku svojem vrtiću, a nakon zajednički otpjevane himne vrtića, u slast su se počastili finim tortama – objasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica” Linda Novačić.

U goste je uz predstavnice Dječjeg vrtića Novi Marof stigla i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i to s čak dvije rođendanske torte.

– Čestitam našem dječjem vrtiću njegov dan. Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju posvećuje svojim najmlađim stanovnicima i njihovom odgoju i obrazovanju. Upravo zato, uz sva ulaganja i sve što radimo za njih, u planu je i izgradnja novog objekta topličkog dječjeg vrtića kako bi naši najmanji imali kvalitetnu i adekvatnu skrb i najbolje moguće uvjete za rast, odgoj i obrazovanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

Uz proslavu, u prostoru vrtićke senzomotorne dvorane za roditelje je održano predstavljanje priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi. Nakon uvodnih riječi ravnateljice i gradonačelnice, priručnik su predstavile same autorice Lidija Andrijević Gajić i Spomenka Lalić, obje stručnjakinje na području senzorno integracijske pedagogije, koje su na zabavan, ali poučan način uvele prisutne u općenite pojmove vezane uz senzornu integraciju, a svi prisutni su sudjelovanjem u aktivnostima mogli steći praktično iskustvo.

Tiskanje ovog vrijednog priručnika za roditelje financirao je Grad s ciljem podizanja razine kvalitete života obitelji s djecom predškolske dobi, a za sve roditelje osiguran je po jedan primjerak.

-Igra, radost i aktivno, svjesno sudjelovanje roditelja u životima djece, odmicanje od ekrana i poticanje na boravak i zajedničku igru u prirodi, bila je nit poveznica koja je obilježila ovo druženje – dodala je ravnateljica Novačić.

Inače, Dječji vrtić „Tratinčica” svoj će dan obilježiti nizom zabavnih i poučnih aktivnosti za djecu i roditelje, izletom, malim kinom te Danom plesa koji će se održati do kraja tjedna.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
26.04.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content