Menu

Donijeta odluka o javnim priznanjima Grada Varaždinskih Toplica – počasni građanin ministar Darko Horvat, nagrada za životno djelo Bernardi Cecelji

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica na sjednici u srijedu jednoglasno je prihvatilo odluku kojom prima na dar državno zemljište za izgradnju stanova za mlade obitelji.

Naime, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je odluku o darovanju nekretnine Gradu Varaždinskim Toplicama, ukupne površine 44.056 m2, a u svrhu provođenja programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Varaždinskih Toplica. Grad Varaždinske Toplice prihvatio je na dar nekretninu procijenjene vrijednosti 2 milijuna i 660 tisuću kuna.

Gradonačelnica Dragica Ratković je kazala da ovim počinje veliki projekt koji je pred Gradom Varaždinskim Toplicama – izgradnja novog naselja.

– Riječ je o važnoj investiciji od iznimnog značaja za sve stanovnike grada, posebice za one mlade, koji nastoje riješiti svoje stambeno pitanje. Spomenuti projekt prije svega osigurao bi stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, kao i one koji bi zbog svoje profesije odnosno stručnosti u zdravstvenom sektoru, svoje zaposlenje mogli naći upravo na području Varaždinskih Toplica – istaknula je Ratković.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica u 2021. godini.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat proglašava se počasnim građaninom Grada Varaždinskih Toplica zbog iznimnog doprinosa kojim je trajno zadužio Grad Varaždinske Toplice, odnosno darovanja zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Varaždinskim Toplicama. Ova odluka ministra od velikog je značaja za Grad Varaždinske Toplice zbog provođenja programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i sprječavanja raseljavanja s područja Grada.

Bernardi Cecelji dodjeljuje se nagrada za životno djelo za njezino zalaganje, trud i vrijedan rad u korist lokalne zajednice i stanovnika Varaždinskih Toplica, čime je unaprijedila ugled Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Varaždinske Toplice za uspjehe ženske „A“ ekipe dodjeljuje se nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju za osvojeno 3. mjesto na 8. državnom natjecanju vatrogasaca.

Lani Kalničanec, članici Karate kluba AIK, dodjeljuje se nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju zbog iznimnih rezultata na brojnim tuzemnim i međunarodnim sportskim natjecanjima na kojima je osvajala prva mjesta te na taj način dostojno predstavljala klub i Grad.

Jelena Štefanić jedna je od najosebujnijih mladih sopranistica te joj se dodjeljuje nagrada za izniman doprinos glazbenoj umjetnosti i promicanju ugleda i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

Tvrtki TTI d.o.o. dodjeljuje se nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu za kontinuirani razvoj prijevozničke djelatnosti na međunarodnom i domaćem tržištu.

Nagrađuju se i učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti pa će Nagradu Grada Varaždinskih Toplica dobiti Darija Ratković iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Lana Kukec iz Osnovne škole Svibovec, Marko Dvorski iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Maria Horvatić, studentica Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Zahvalnica se dodjeljuje osmorici branitelja s područja Varaždinskih Toplica povodom 30. obljetnice bitke za Vukovar: Mladenu Brozu, Danku Kanešiću, Stjepanu Kukecu, Ivici Medvedcu, Draženku Pokosu, Stjepanu Vuku, Marijanu Horvatu i Darku Jembreku.

Dobitnici zahvalnica su također Ivica Čičak, dr. med., Katica Mikulčić, Helena Posavec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice te Moto klub Aquabikers Varaždinske Toplice.

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica odobrilo je i pokretanje postupka za izradu 5. ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Varaždinske Toplice.

– Izmjene se odnose na zonu „Vrbice“ u naselju Varaždinske Toplice, odnosno na stvaranje preduvjeta za izgradnju građevine poslovne namjene, pretežito trgovačke, tj. supermarketa. Ocjenjeno je da je ovakav sadržaj potreban Varaždinskim Toplicama, pa je Grad u tom cilju ishodio prethodna mišljenja Ministarstva kulture i medija – Konzervatorski odjel u Varaždinu i Hrvatskih cesta – Poslovna jedinica Varaždin, prema kojima je s njihove strane takav zahvat moguć – pojasnila je gradonačelnica Dragica Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
04.11.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content