Menu

DSD-ovci topličke škole na terenskoj nastavi u Klagenfurtu

U utorak, 2. svibnja 2023. učenici sedmih i osmih razreda u pratnji učiteljica Marije Filipović, Ksenije Šimunović te Martine Kuček, a u sklopu programa DSD-a, išli su na terensku nastavu u Klagenfurt u Austriju. Voditeljica DSD programa u topličkoj školi jest učiteljica Njemačkoga jezika Marija Filipović.

Nakon vožnje kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju prvo su posjetili Affenberg.  U Affenbergu (“Planini majmuna”) uz stručno vodstvo na njemačkom jeziku biologinja i skrbnica životinja vodila je učenike i učitelje kroz park s oko 164 majmunčića makake koji slobodno šetaju. Učenici su tako mogli čuti mnoštvo zanimljivih činjenica o majmunima.

Slijedio je polazak prema Klagenfurtu gdje su posjetili Minimundus – čudesni svijet minijatura gdje se nalaze mnogobrojne svjetski poznate građevine izrađene od identičnih materijala u mjerilu 1:25. Terenska nastava završila je obilaskom stare jezgre Klagenfurta koja je ujedno i jedna od najljepših u Austriji zato što njezina brojna unutarnja dvorišta i arkade stvaraju domaću atmosferu.  Zaštitni je znak grada zmaj Lindwurm smješten na Neuer Platzu. Učenici su uočili da barokna jezgra grada podsjeća na Varaždin, a upoznali su  i legende uz koje je povezana povijest grada.

Nakon šetnje učenici i učitelji imali su slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada, šetnju i kupovinu nakon čega su krenuli prema školi te se, iako cijeli dan praćeni kišom, puni dojmova i novih znanja vratili u Varaždinske Toplice u večernjim satima.

 

Tekst i fotografije: Marija Filipović

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
04.05.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content