Menu

Dva književna susreta u topličkoj školi

Učenici viših razreda topličke škole u utorak, 9.svibnja imali su priliku upoznati Mladena Kopjara, pisca koji trenutno živi i radi u Varaždinu. Učenici šestih i sedmih razreda ove su godine čitali upravo njegovo  djelo „Žganci od vanilije“. Susret je počeo, na ugodno iznenađenje pisca, kratkom videonajavom za to djelo koju su pripremile učenice sedmog razreda Iva Plišo, Anđela Čurdija i Magdalena Gotić pod vođenjem učiteljice Sanje Habek. Videonajava je izrađena kao poticaj za čitanje „Žganaca“, a uloge u njemu upravo tumače navedene učenice.

Učenici nižih razreda u četvrtak su se družili s književnicom Nives Madunić Barišić koja, osim što piše knjige za djecu, radi na HRT-u kao urednica i dramaturginja. Napisala je seriju knjiga o psu detektivu Melkioru (prva od njih zove se „Tajna čokoladnih bombona te se nalazi na popisu lektire za četvrti razred). Za prve i druge razrede tu je serija slikovnica o Hani i Janku. Ono što je svim njezinim knjigama zajedničko je svakako napeta i zapetljana radnja.

I jedan i drugi susret protekli su u opuštenoj atmosferi kroz ugodnu interakciju između pisaca i djece.

Na kraju obaju susreta učenici su ponijeli svojim kućama puno lijepih emocija, a neki od njih knjige i slikovnice s potpisima autora.

 

TEKST I FOTOGRAFIJE: Domagoj Španić

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
17.05.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content