Menu

DVD Varaždinske Toplice kroz Fond solidarnosti dobio 35 tisuća eura bespovratnih sredstava

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice je, kroz Fond Solidarnosti Europske unije, u projektu nabave nove opreme za službe zaštite i spašavanja s ciljem zamjene oštećene i uništene opreme, dobilo ukupno 35.241,88 € (265.530,26 kn).

Na opremi je zahvalila zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice, Marinela Belavić.
– Zahvaljujemo se Europskoj uniji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i Fondove europske unije te njihovim susretljivim djelatnicima koji su nam uvijek bili na raspolaganju – rekla je Belavić te ujedno zahvalila i dobavljačima Vatropromet Zagreb i Luveti d.o.o., koji su u zadanim rokovima isporučili robu i opremu.

Kako je istaknula, posebna zahvala ide Dariu Balaču te tvrti Inpherma, koji su im uvelike pomogli sa savjetima te realizacijom projekta.

– Kroz projekt nabavljena su zaštitna vatrogasna odjela, vatrogasne rukavice, vatrogasne kacige, vatrogasne čizme na navlačenje, punjive ručne svjetiljke, vatrogasni opasači s karabinerom, komplet užadi za penjanje i ručne digitalne radio postaje sa VHF s punjačem. Navedena oprema, i dalje će, u rukama naših operativaca, biti u službi građana Varaždinskih Toplica – rekao je Darko Belavić, predsjednik DVD-a Varaždinske Toplice.

Da je ponosna na topličke vatrogasce istaknula je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković.
– Svaka zajednica treba cijeniti i podržavati Dobrovoljna vatrogasna društva, rad naših operativaca, vatrogasaca i službe spašavanja, jer oni predstavljaju neprocjenjiv resurs u zaštiti života i imovine građana. Kao gradonačelnica, ponosna sam na sve naše vatrogasce, na njihov doprinos i nesebičnoj službi našoj zajednici. Ovim putem čestitam DVD-u Varaždinske Toplice na dobivenim financijskim sredstvima – poručila je gradonačelnica Ratković.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
26.07.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content