Menu

Edukacija iz pružanja prve pomoći „ Nesreće u domaćinstvu“

Jeste li ikada pružili prvu pomoć? Jeste li ikada trebali prvu pomoć?

Nijedno mjesto nije kao dom. Ali nesreće se mogu dogoditi i u vašem domu.

Da vam je netko blizak ugrožen, biste li znali što trebate učiniti.

Svake godine, druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći s ciljem podizanje svijesti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života. Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede ili smrt.

Najčešće nesreće koje se događaju u domaćinstvu su: padovi, gušenja, udar struje, trovanja, utapanja, srčani udar, opekline, gubitak svijesti.

Većina nesreća u domaćinstvu može se izbjeći poduzimanjem osnovnih sigurnosnih mjera opreza, a kako biste povećali razinu sigurnosti za vas i vaše voljene potrebno je poznavati postupke prve pomoći. Prva pomoć je početni korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede i poboljšati šanse za preživljavanje.

Naučite već danas pružiti prvu pomoć i prijavite se na besplatnu edukaciju iz  prve pomoći u Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof!

Prijavu  (ime, prezime, godina rođenja i kontakt) možete poslati na e-mail:crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr , pozivom na tel: 611 401 ili osobnim dolaskom na adresu Kralja Tomislava 16, Novi Marof.

Rok za dostavu prijave je 8. rujna 2017. ( petak).

Termin održavanja edukacije definirati će se po završetku prijava ovisno o broju prijavljenih.

29.08.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content