Menu

Edukativna radionica o sprječavanju zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

U utorak, 13. ožujka u Varaždinskim Toplicama je održana edukativna radionica u sklopu projekta „Znanje je moć III“, kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a radionica je održana u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice, u prostoru kina Ljubelj.

– Riječ je o projektu kojim se nudi besplatna savjetodavna-pravna edukacija usmjerena sprječavanju zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Ujedno, kroz radionice nastojimo sudionike upoznati s njihovim pravima iz Zakona o socijalnoj skrbi – rekla je na početku radionice Josipa Mijulkov, voditeljica projekta „Znanje je moć III“.

Edukativnu radionicu vodila je pravnica i predsjednica Društva, Miljenka Radović.

– I na ovoj radionici, drugoj u nizu koju smo proveli u sklopu projekta, okupljenim sudionicima smo dali korisne savjete i informacije o načinima sklapanja, ali i raskidanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Također, objasnili smo im i najvažnije razlike između ova dva ugovora, s obzirom da velika većina ljudi nije upoznata s njima prilikom sklapanja – istaknula je pravnica Radović.

U radionicu su se aktivno uključili i sami posjetitelji, postavljanjem pitanja i iznošenjem vlastitih iskustava.

20.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content