Menu

Edukativna radionica – Trgovanje ljudima

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u sklopu programa rada s mladima „ABECEDA HUMANOSTI“ u razdoblju od 19.3. do 11.04. 2019. provelo edukativnu radionicu „Mišica Milica, Mišje (ne)zgode u parku“ s ciljem prevencije trgovanja ljudima.

Iako ozbiljna, ali u svakodnevnom životu kojeg obilježavaju stalne migracije ljudi, djeca provode sve više  vremena na internetu, a roditelji su zbog posla često veći dio dana odsutni tema trgovanja ljudima je sveprisutna i itekako potrebna, a ciljeve i zadatke radionice djeca su usvajala interaktivnom metodom rada kroz razgovor, čitanje, crtanje, slaganje puzzli, igru igrokaza pod vodstvom stručnog suradnika i volonterki GDCK Novi Marof.

Sudjelovanjem u radionici djecu se nastoji  upozoriti  na potencijalno opasne situacije u kojima se mogu naći ( otvaranje vrata nepoznatoj osobi ako smo sami kod kuće; odlazak na igru s prijateljima bez obavještavanja roditelja; razdvajanje od prijatelja na igralištu; razgovor s nepoznatom osobom; uzimanje slatkiša i poklona od nepoznate osobe…) i poučiti ih kako pravilno reagirati, što poduzeti, kome se obratiti za pomoć, na koji se način zaštiti (ne odavati informacije nepoznatim osobama o sebi; znati reći NE, glasno vikati, pokušati se osloboditi i pobjeći kada se osjećamo ugroženima; naučiti svoju adresu, broj telefona svojih roditelja i broj policije; ako se izgubimo pomoć potražiti u najbližoj policijskoj postaji, trgovini ili banci).

Provedeno je 7 edukativnih radionica u kojima je sudjelovalo 147 djece u dobi od 2 – 6 godina   iz  4 dječja vrtića (Novi Marof, Bambi Novi Marof, Leptirić Ljubešćica i Tratinčica Varaždinske Toplice) te polaznici obrta za čuvanje djece „Čarobna šuma „ iz Šćepanja u općini Breznički Hum, kreativne radionice Gradske knjižnice i čitaonice  Novi Marof  i   Društva Naša djeca Novi Marof.

1 — 12
2 — 12
3 — 12
4 — 12
5 — 12
6 — 12
7 — 12
8 — 12
9 — 12
10 — 12
11 — 12
12 — 12
16.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content