Menu

Erasmus+ (Beerasmus) odveo topličke učenike Njemačku

Od 11.5. do 18.5. 2019. osam učenika pčelica s učiteljicama Marom Malenica i Martinom Kuček boravili su u Njemačkoj na transnacionalnim aktivnostima učenja, podučavanja i osposobljavanja. Poseban im je doživljaj bio putovanje zrakoplovom i smještaj u odmaralištu za mlade Dorado. U sklopu ERASMUS eTwinning projekta Pčele domaćin ovog  susreta učitelja i učenika bila je škola Klosterfelde koja je i organizirala aktivnosti za provođenje projekta.

Osmišljeno je i provedeno niz radionica tijekom kojih su nastali materijali za BEEbox. Tako je svaka škola dobila kutiju za učenje s radnim materijalima koje će objaviti na eTwinning stranicama kako bi se njima mogli svi koristiti.  Kutije sadržavaju radne listove, slikovne karte, modele pčela, igre pamćenja (memory),  informativne tekstove i preparate. Kako bi izradili materijale, mikroskopirali su pčele i kukce, crtali ih te proučavali  sakupljene informacije.

Osim rada na projektu, za učenike su bile organizirane razne natjeciteljske sportske igre, plivanje u Oranienburgu, razgledavanje znamenitosti Berlina, druženja u prirodi (Familiengarten), vožnja brodom kroz Schiffshebewerk ( dizalica brodova), posjet zoološkom vrtu Eberswald i Legolandu, a upoznali su i gradonačelnicu Wandlitza.

Učeći na zabavan način o pčelama i surađujući s učenicima drugih škola u traženju i obradi novih informacija, učenici će usvojeno znanje moći dalje prenositi i primijenjivati u svakodnevnome životu.

1 — 2
2 — 2
24.05.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content