Menu

European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019 (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019) koji je dostupan putem poveznice  https://gospodarstvo.gov.hr/ .Europska nagrada za promicanje poduzetništva je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

 

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

 

Od 2006. godine, EEPA nagrađuje izvrsnost u promicanju poduzetništva i malog gospodarstva na nacionalnoj, područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini. Od tada do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10.000 novih tvrtki.

 

Ovim putem, pozivamo Vas da se prijavite, kako bi se među što većim brojem prijavljenih inicijativa/projekata, na nacionalnoj razini odabrala dva izvrsna projekta koji će predstavljati Hrvatsku u ovome natjecanju i na Svečanosti proglašenja pobjednika dodijelit će se EEPA 2019 nagrade pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija i dodatno, Velika nagrada žirija Glavnom pobjedniku odnosno onom kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od šest kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.

 

Svi kandidati koje su za EEPA 2019 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2019 nagrada, koja će se održati 26. studenog 2019. godine u Grazu, Austrija.

 

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 24. svibnja 2019. godine. Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem.

 

Natječaj je otvoren za:

– Nacionalne organizacije

– Gradove i Općine

– Regije i Zajednice

– Javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika

– Obrazovne programe

– Poslovne organizacije

 

Kandidati se svojim inicijativama/projektima natječu za EEPA 2018 nagradu u jednoj od ukupno šest kategorija natjecanja:

  1. Promicanje poduzetničkog duha
  2. Ulaganje u poduzetničke vještine
  3. Poboljšanje poslovnog okruženja
  4. Poticanje internacionalizacije poslovanja
  5. Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
  6. Odgovorno i uključivo poduzetništvo

 

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

 

Veselimo se vašoj prijavi!

28.03.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content