Menu

Europski dan jezika toplički osmaši obilježili terenskom nastavom u Sloveniju

Već drugu godinu zaredom toplički osmaši Europski dan jezika obilježavaju zajedno s učenicima iz OŠ Ljutomer s kojima sudjeluju i u projektu Erasmus +. Cilj je obilježavanja ovog dana  upozoriti na važnost učenja jezika i jezičnu raznolikost, promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te poticati cjeloživotno učenja jezika.

Nakon srdačnog dočeka i pozdrava ravnatelja ljutomerske škole učenici su mogli odabrati jednu od ponuđenih radionica europskih jezika koju su za njih pripremili učenici gimnazije u Ljutomeru. Zanimljivim aktivnostima naučili su osnove španjolskog, francuskog, engleskog, njemačkog i ruskog jezika. Nakon radionica hodnicima su odjekivali različiti jezici jer su učenici jedni drugima željeli pokazati što su naučili.

Osim učenja u školi, učenici su podijeljeni u timove prošetali ljutomerskim ulicama i trgovima te istražujući upoznali znamenitosti Ljutomera. Posebno za ovaj dan, učitelji iz ljutomerske škole izradili su aplikaciju kojom su učenici istraživali  i učili o znamenitostima grada. Kako bi prošli dvanaest kontrolnih točaka, morali su odgovarati na pitanja, snalaziti se u prostoru i surađivati. Svaku su skupinu vodila dva učenika ljutomerske škole, a sva su pitanja bila na slovenskome jeziku koja su uz pomoć učitelja prevodili na hrvatski jezik.

Učenici nisu krili zadovoljstvo realizacijom terenske nastave jer, osim što su naučili nove jezike, usporedili kako se uči u susjednoj državi, sklopili su i nova prijateljstva.

U pratnji učenika bili su, uz voditeljicu terenske nastave Maru Malenica, učiteljica Nevenka Bareta,  učitelj Zlatko Čmigović i učiteljica Sanja Habek koji su razmjenili iskustva s kolegama iz Slovenije, ali i dobili nove ideje za osuvremenjivanje nastave.

Učiteljica Mara Malenica zahvalila se domaćinima na gostoprimstvu i pozvala ljutomerske učenike i učitelje u Varaždinske Toplice u svibnju kada će uz radionice obilježiti Dan Europe.

 

Tekst i fotografije : Sanja Habek ( Novinarska skupina)

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
27.09.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content