Menu

Europski školski sportski dan

U petak, 30. rujna, u Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja obilježen je Europski školski sportski dan. Glavni je cilj te paneuropske inicijative isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.
Europski školski sportski dan inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom, događajem koji posljednjih 10 godina vrlo uspješno organizira Mađarska školska sportska federacija i u kojem na godišnjoj razini sudjeluje više od 200.000 djece.
Hrvatske osnovne i srednje škole ove su se godine po prvi put pridružile ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno.
Učenici viših i nižih razreda topličke škole sa svojim razrednicima i ostalim učiteljima obilježeli su taj dan odlaskom u gradski park gdje su proveli 2 sata šečući ili trčeći po šetnicama i stazama uređenim za trčanje.
Učenici nižih razreda sa svojim su razrednicima spojili obilježavanje Europskog školskog sportskog dana i Dana europske baštine pa su sudjelovali u mnogobrojnim radionicama na Danima otvorenih vrata Arheološkog parka Aquae Iasae. Učenici su se na kratko mogli uživjeti u ulogu malih arheologa te u pješčaniku tražiti dijelove starih posuda, a zatim ih sastavljati u cjelinu.
U okviru igraonice za djecu igrale su se i Rimske igre te su na taj način obilježili Europski školski sportski dan čije su obilježavanje završili šetnjom šetnicama gradskog parka.
Za učenike viših razreda profesor tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec organizirao je trčanje i šetnju uređenim stazama gradskog parka. Učenike je upoznao s važnošću tjelesne aktivnosti za zdravlje te naglasio kako je trčanje kao bazična aktivnost bitna u svim sportovima. Istaknuo je i važnost rekreativnog trčanja u slobodno vrijeme te pozvao učenike da se češće koriste stazama gradskog parka.
Učenici su uživali u svim organiziranim tjelesnim aktivnostima na otvorenom, a u školi se nadaju da su ovim obilježavanjem potaknuli učenike na tjelesno vježbanje i izvan škole u slobodno vrijeme.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
01.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content