Menu

Europski tjedan programiranja u topličkoj školi

Od 8. do 24. listopada 2022. održan je Europski tjedan programiranja. Inicijativa održavanja projekta pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano svega nekoliko stotina događaja, dok je prošle godine u više od 80 zemalja organizirano skoro 80 tisuća događaja s preko 4 milijuna sudionika. Misao vodilja čitavog projekta je učiniti programiranje zanimljivijim, transparentnijim te demistificirati poimanje programiranja kao nečeg što je apstraktno i teško. Također, ciljevi su zainteresirati što brojniju populaciju učenika za sudjelovanje, okupiti ih u zajedničkom učenju kako bi se uvjerili u činjenicu da programiranje može biti zabavno, da programiranjem mogu oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi stvari koje će koristiti njima samima, ali i ostatku populacije.
Toplički učenici ove godine treći put su sudjelovali na spomenutoj manifestaciji. Niži razredi pod mentorstvom učiteljice Informatike Martine Kos-Grabar rješavali su zadatke s osnovnim konceptima programiranja putem stranice Minecraft/code.org, Scratch i Move the Turtle. Učenici od 5. do 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Martine Kuček rješavali su složenije zadatke iz domene programiranja koristeći se mogućnostima koje nudi platforma Code.org. Rješavanjem zadataka učenici su pokazali inovativnost i kreativnost, ali i iznimnu zainteresiranost za projekte ovakve vrste.

Tekst i fotografije: Martina Kos-Grabar

27.10.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content