Menu

Filip Križanić, učenik topličke škole, uz župana Predraga Štromara otvorio 3. Festival matematike Varaždinske županije

U sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin 21.travnja otvoren je 3. Festival matematike Varaždinske županije na kojem su ,već tradicionalno, sudjelovali učenici OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica.
Festival matematike je velika smotra matematičkog znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a održava se u organizaciji Varaždinske županije, Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Varaždinske županije, Centra izvrsnosti za matematiku Varaždin i Centra znanja Lipik u Varaždinu.

Otvorenju su prisustvovali župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Branko Topić.

Festival je, uz župana Štromara, otvorio učenik Filip Križanić (7.b) iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice koji je redovito uspješan na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz matematike. Ove je godine osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike u Primoštenu.  Prije toga osvojio je i 4. mjesto na državnom natjecanju. Bio je jednom županijski prvak iz matematike, dvaput je osvojio 2. mjesto. I na natjecanju „Klokan bez granica“ u drugom razredu riješio je test 100%.
Osim Filipa Križanića, koji je osvojio 2.mjesto na pojedinačnom natjecanju sedmih razreda, na festivalu matematike sudjelovali su učenici topličke škole od 3. do 8. razreda. Njihovi mentori su Ružica Erić, Biserka Bešenić, Ružica Hrženjak, Melita Arzon,Zlatko Čmigović i Nevenka Bareta. Sudjelovalo je  ukupno 43 učenika koji su posljednje pripreme sa svojim mentorima održali u školi 19.travnja.  Niži su  razredi imali 3 ekipe i 5 učenika je sudjelovalo pojedinačno, a viši razredi su imali 7 ekipa i 9 se učenika natjecalo pojedinačno. Biserka Bešenić, učiteljica 3.b razreda, je sa svojim učenicima Vandom Vitez i Mislavom Gotićem predstavila matematički projekt“ Matematika i jabuka“ za koji je osvojila prvu nagradu.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
24.04.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content