Menu

Fotografije topličkog kraja Damira Mrvčića osvanule na stranicama Hrvatske turističke zajednice

Toplički fotograf Damir Mrvčić ovog je tjedna primio krasno priznanje za svoj rad kojim je doprinio promociji ljepota Varaždinskih Toplica. Naime, njegove su fotografije objavljene na Facebook i Instagram stranicama Hrvatske turističke zajednice „Croatia full of life” uz sljedeći tekst:

„Varaždinske Toplice destinacija su zdravog okoliša, ljekovite termalne vode, mira i netaknute prirode. Za bicikliranje, tu je popularna Toplička cikloturistička ruta (45 km), koja vodi kroz Varaždinske Toplice preko vinorodnih brežuljaka s prekrasnim pogledom na grad Špancirfesta te na mnogo crvenih tornjeva njegovog povijesnog centra.”

Da je lijepo vidjeti svoje fotografije na stranicama HTZ-a, potvrdio je i sam fotograf.

– Jako puno fotografiram svoj kraj kako bi što većem broju ljudi ukazao na ljepote naših Toplica. Sretan sam zbog ove objave ne samo jer se radi o mojim fotografijama, već što su Varaždinske Toplice promovirane na nacionalnoj razini. Kada pogledate brojke na tim stranicama, vidite da imaju gotovo 2 milijuna pratitelja, od čega je jako puno stranaca. To mi je najdraži dio ovog iskustva. Ujedno mi je to i poticaj da nastavim raditi i dalje – rekao je Damir Mrvčić koji se fotografijom bavi šest godina, a održao je i jednu izložbu u Novom Marofu.

– Cilj mojih fotografija je prikazati Toplice i ljepote kojih je ovaj kraj prepun, a sada je prekrasna priroda promovirana i na državnoj razini – dodao je Mrvčić.

Zadovoljstvo što su prizori Varaždinskih Toplica osvanuli na stranicama Hrvatske turističke zajednice iskazala je i gradonačelnica Dragica Ratković.

– Znamo da fotografija govori više od tisuću riječi i kolika je njezina važnost u marketingu. Zahvaljujem Damiru što je kroz svoj objektiv prikazao Toplice u jesenjem ruhu i što je svojim radom doprinio promociji našeg grada. Hrvatska turistička zajednica u objavi je spomenula i cikloturističku rutu, naše vinograde, ali i grad Varaždin pa su samim time Damirove fotografije značajne i za promociju cijele županije – istaknula je gradonačelnica.

Kazala je i kako turiste sve više privlači odmor u netaknutoj prirodi na osami, čemu svjedoči i velika bukiranost kuća za odmor na području grada. Zbog koronavirusa, ističe Ratković, ta će vrsta turizma biti sve popularnija i upravo na tome treba temeljiti daljnje turističke promotivne aktivnosti.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
22.10.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content