Menu

Gledanjem filma “Čudo” u CineStaru toplički učenici obilježili Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day)

Već četvrtu godinu zaredom toplički učenici sa svojim učiteljima različitim aktivnostima sudjeluju u programu prevencije vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica se provodi u sklopu provođenja programa prevencije nasilja koji je sastavni dio Školskog preventivnog programa.

Ove su se školske godine defektologinja Gabrica Dvekar-Bešenić i knjižničar Domagoj Španić u dogovoru s učiteljicom hrvatskoga jezika Sanjom Habek odlučili na gledanje igranoga filma “Čudo” u CineStaru koji je dobio pozitivno stručno mišljenje i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Film upravo progovara o vršnjačkome nasilju, ali i važnosti prihvaćanja različitosti i zauzimanja za samoga sebe.

Ova topla, ali ujedno i dirljiva priča nikoga nije ostavila ravnodušnim, a najvažnija poruka koju su učenici mogli ponijeti jest kako treba poštivati različitost i kako druge ne bismo trebali suditi druge prema vanjskome izgledu.

Razrednici budu na Satu razrednika razgovarali s učenicima o porukama filma te vrijednostima koje promiče, a učenici će potom svoje doživljaje o gledanome filmu izraziti pisanjem različitih literarnih radova.

Najkreativniji literarni ostvaraji bit će  izloženi u predvorju škole.

Cilj obilježavanja ovog važnog dana jest podizanje svijesti učenika o postojanju velikog problema vršnjačkog nasilja među djecom i mladima te ih naučiti toleranciji i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.

1 — 2
2 — 2
15.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content