Menu

Grad će projekt gradnje prometnica i komunalnog opremanja budućeg Smart kvarta prijaviti na državne natječaje

U ponedjeljak je u prostoriji Gradske vijećnice održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica. Na Dnevnome redu našle su se četiri točke.

Prva je bila vezana za donošenje odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Varaždinskih Toplica na temelju projekta „Prometnice i prateća infrastruktura za stambeno naselje „Smart kvart” u Varaždinskim Toplicama”. Naime, nakon što je u ožujku prošle godine potpisan ugovor o izradi glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju prometnica i komunalne infrastrukture u budućem Smart kvartu, sada je na red došao sljedeći korak.

Grad Varaždinske Toplice će projekt izgradnje prometnica i prateće komunalne infrastrukture u Smart kvartu prijaviti na Natječaj za provedbu intervencije 73.13. „Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima”, a koji je raspisan u okviru strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

– Izgradnja Smart kvarta je jedna od naših mjera kojom nastojimo pomoći mladim obiteljima u rješavanju njihova stambenog pitanja. Vjerujem da će se ovaj projekt pokazati kao učinkovita demografska mjera jer će se u budućem novom naselju graditi i dječji vrtić. To će mladim obiteljima sasvim sigurno biti dodatni poticaj za useljavanje u ovaj novi toplički kvart – istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

Gradski vijećnici također su prihvatili i popis važećih kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Varaždinskih Toplica. Naime, Komisija za izbor i imenovanje, nakon što je zaprimila kandidature, obavila je provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata i potvrdila da su sve tri pristigle prijave valjane. Tako u Savjet mladih ulaze Jana Huzjak, Lea Rissi i Ivan Bedeković. Gradski Savjet mladih ima tri člana, a bira se na razdoblje trajanja mandata Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica.

1 — 2
2 — 2
23.04.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content