Menu

Grad Varaždinske Toplice darovao glazbene instrumente za osnovnu glazbenu školu

U školskoj godini 2019./2020. Grad Varaždinske Toplice darovao je Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića glazbene instrumenta i opremu za osnovnu glazbenu školu. Vrijednost darovana 3 pijanina, 2 trube, 2 alt saksofona, 2 harmonike, školske ploče s crtovljem i klavirskih stolica je 145 tisuća kuna.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković posjetila je školu, gdje ju je ravnateljica Goranka Štefanić upoznala s provođenjem nastavnog plana i programa osnovne glazbene škole.

Gradonačelnica Ratković je naglasila da odlično surađuju sa svim dionicama društva te posebno izdvojila ulaganje u mlade.

– Suradnja s Osnovnom školom je odlična. Grad pomaže u svim segmentima u kojima je to moguće. Ravnateljica se godinama borila da dobijemo glazbenu školu, i konačno smo uspjeli, a mi smo odlučili nabaviti sve instrumente koji nam trebaju za prvu godinu. Poznati smo grad glazbenika i skladatelja, tako da potencijala ima, samo treba omogućiti mladima da se bave glazbe – rekla je Ratković.

Ravnateljica Štefanić je zahvalila Gradu na pomoći.

– Naši učenici su vrlo uspješno završili glazbenu školu, njih desetero, te su dobili svjedodžbe. Nažalost, morali su u vrijeme korone vježbati kod kuće, to im je bio mali problem jer nije bilo profesora, radili su video vezom, ali su svi uspješno završili. Imamo pijanino, klavir, trubu, saksofon i tamburu. To je područni odjel Glazbene škole Varaždin, mi im dajemo prostor, Grad nam je osigurao instrumente, a ostala je organizacija na njima. Zahvaljujem Gradu na pomoći jer je interes djece za glazbenu kulturu bio vrlo velik – rekla je Štefanić te podsjetila na izvannastavne aktivnosti škole.

– Imali smo dugogodišnji veliki tamburaški orkestar. Međutim, voditelj Piplek je otišao u mirovinu, ali sada imamo mladu kolegicu koja se zalaže, ima tamburaše početnike i nastavlja s tom tradicijom. Sad je tu i zbor, tako da imamo i zborsko pjevanje. Izvannastavnih aktivnosti ima puno. Osim glazbenih, imamo veliko školsko-sportsko društvo, od karatea, nogometa, stolnog tenisa, tenisa, rukometa, košarke, plivanja, atletike, streljaštva. Imamo i jako dobru šahovsku ekipu koja i na nivou županije i države postiže odlične rezultate. Imamo i plesne skupine, ritmičke, školu stranih jezika – dodala je ravnateljica škole.

Gradonačelnica Ratković i ravnateljica Štefanić potpisale su i ugovor o sufinanciranju produženog boravka što je vrlo važno za roditelje.

Ratković je podsjetila na izdvajanja iz gradskog proračuna za djecu i mlade stanovnike Varaždinskih Toplica, od naknada za novorođene do stipendija.

– Naknada za novorođene, za prvo dijete je 2000, za drugo 3000, treće 5000, a četvrto i svako dalje 7500 tisuća kuna jednokratno. Sufinanciramo vrtić, kako onaj koji je u vlasništvu grada, tako i privatni, a sufinanciramo i vrtiće izvan našeg grada, tako da maksimalno pomažemo roditeljima. U Osnovnoj školi uključujemo se u svaki program gdje je to moguće poput produženog boravka ili ove nabave instrumenata. Također, za sve roditelje koji nisu u mogućnosti platiti terensku nastavu i maturalno putovanje, tu se obavezno uključujemo. I ne samo za Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića, već i za drugu našu školu na području grada, Osnovnu školu Svibovec. Izdvajamo za stipendije za sve redovne studente s našeg područja, 500 kuna mjesečno – podsjetila je gradonačelnica Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
10.07.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content