Menu

Grad Varaždinske Toplice diže kulturnu ponudu na još višu razinu – za programe i projekte udruga i samostalnih umjetnika dodijeljene 23 tisuće eura

Grad Varaždinske Toplice u ovoj će godini sufinancirati projekte i programe u kulturi za što je u svom proračunu osigurao gotovo 23.000 eura. S udrugama, odnosno samostalnim umjetnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava gradonačelnica Dragica Ratković u četvrtak je potpisala ugovore o financiranju njihovih projekata i programa.

Riječ je o tri udruge i jednoj slobodnoj umjetnici koji će svojim programima i projektima podići kulturnu ponudu na području Grada Varaždinskih Toplica na jednu višu razinu i građanima, ali i posjetiteljima ponuditi nove sadržaje.

Jedna od korisnika bespovratnih sredstava za projekt „Virtuoznost orgulja i glasa – od uskrsnuća do križa” je i toplička operna pjevačica Jelena Štefanić koja je zahvalila Gradu što je prepoznao ovaj projekt, podržao ga i omogućio njoj i njezinim suradnicima Višeslavu Jaklinu, katedralnom orguljašu i Marku Pletikosi koji će biti zadužen za online streaming koncerta da krenu u njegovu realizaciju.

-Uvijek me veseli pjevati u mom rodnom gradu koji zaslužuje puno više od ovoga, a to će se i ostvariti. Varaždinske Toplice imaju jako veliki potencijal za visoku kulturu i zahvalna sam Gradu i svim institucijama koji već dvije godine stvaraju novi, klasični festival – rekla je Štefanić.

Inače, u rujnu prošle godine u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske Toplice i Grada održan je pravi koncertni spektakl koji je privukao i goste iz inozemstva, a tako će biti i ove godine. Naime, kako je najavila toplička operna diva, u Varaždinske Toplice dolazi pijanist Gianfranco Pappalardo Fiumara s Bachovim Goldberg varijacijama.

-Ove će godine festival trajati tri dana, a taj festival i moj projekt bit će samo dio onoga što ove godine Varaždinske Toplice nude u visokoj kulturi – pojasnila je Štefanić čiji je projekt Grad podržao s gotovo 1900 eura.

Zadovoljstvo što Gradu pristiže sve više prijava projekata i programa u kulturi izrazila je i gradonačelnica Ratković naglasivši kako za ovo područje izdvajaju sve više sredstava.

-Grad Varaždinske Toplice sve više izdvaja za kulturu, a svi naši građani i posjetitelji i ove će godine moći uživati u koncertu klasične glazbe na rimskim iskopinama čime spajamo iznimnu kulturnu vrijednost arheološkog lokaliteta s glazbom i omogućujemo gostima da ovaj jedinstven lokalitet dožive na drugačiji način – rekla je Ratković.

Naglasila je i kako ovakvi projekti i programi upotpunjuju i podižu ponudu Grada što jako veseli i sve ga više pozicionira kao nezaobilazno turističko odredište.

Uz samostalnu umjetnicu Jelenu Štefanić, bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 9.300 eura dodijeljena su i KUD-u Toplice za provođenje redovnog programa i aktivnosti te organizaciju 4. Topličke folklorijade, kao i ostalih manifestacija kroz godinu. Udruzi „Svibovečki zvon” dodijeljen je iznos od preko 1.300 eura za provođenje kulturno-umjetničkog amaterskog programa povodom 10. obljetnice udruge.
Grad će iznosom od gotovo 9.300 eura financirati i programe Ogranka Matice hrvatske Varaždinske Toplice koji se odnose na realizaciju Kukuljevićevih dana, orguljaških večeri, Simpozija o hrvatskom jeziku, otkrivanje biste Ivana Kukuljevića, književne večeri, koncerte i izdavaštvo.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
10.02.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content