Menu

Grad Varaždinske Toplice donio prvi proračun u eurima „težak” preko 4 milijuna eura – čak četvrtina sredstava odlazi na obrazovanje

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica održanoj u petak donesen je prvi proračun u eurima. On je vrijedan preko 4 milijuna kuna, a prihvaćen je većinom glasova svih vijećnika.

Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, proračun je održiv, razvojan i usklađen.

– Čak četvrtina proračuna za 2023. godinu odlazi na obrazovanje što još jednom potvrđuje kako su u fokusu gradske politike ljudi, a posebno mladi na kojima naš Grad ostaje. Osim redovnih ulaganja u sve dijelove našeg društva, u idućoj godini kreću i neki kapitalni projekti, a sve investicije koje provodimo za cilj imaju stvaranje kvalitetnih uvjeta za život svih naših građana – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Tako je proračunom za 2023. godinu planirano ulaganje u rekonstrukciju zida kod kapelice svetog Duha vrijedno 105 tisuća eura koje će u većinskom iznosu sufinancirati Ministarstvo kulture i medija. U idućoj godini kreće i priprema za izgradnju novog dječjeg vrtića u smart kvartu za 200-tinjak djece koji će u narednim godinama promijeniti vizuru čitavih Varaždinskih Toplica nabolje.

Naime, kako je pojasnila gradonačelnica Ratković, Grad u narednoj godini planira ishoditi kompletnu projektno – tehničku dokumentaciju nakon čega počinje realizacija projekta po fazama, za što je u svom proračunu osigurao 200 tisuća eura.

– Riječ je o jednom od kapitalnih projekata za daljnji razvoj naših Varaždinskih Toplica. Novi smart kvart vidimo kao samoodrživi kvart koji će zbog svojih prednosti privlačiti mlade na doseljavanje u Varaždinske Toplice u kojima će se u narednom razdoblju, vjerujemo, otvarati sve više i više radnih mjesta jer je potencijal za zdravstveni i ugostiteljski sektor velik. Privlačenju mladih sigurno će pridonijeti i izgradnja novog dječjeg vrtića – kazala je Ratković.

Varaždinske Toplice i u idućoj godini nastavljaju s daljnjim pozicioniranjem na turističku kartu ovog dijela Europe i to kroz projekt „Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae” koji obuhvaća rekonstrukciju Pučke kupelji u interpretacijski centar termalne vode, izgradnju prezentacijskog i okupljališnog prostora, rekonstrukciju stepenica s meteorološkim stupom i stazama u Perivoju M.R. Strozzi, izgradnju prezentacijskog centra u sklopu arheološkog nalazišta te obnovu lječilišnog parka, a Grad će ga prijaviti na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Osim ulaganja u modernizaciju cesta i javne rasvjete te rekonstrukciju i izgradnju društvene infrastrukture, Grad će iz svog proračuna izdvojiti 380 tisuća eura za sanaciju drvenog mosta na rijeci Bednji koji će nakon realizacije dugoočekivane investicije ostati kao zaštićeno kulturno dobro.

Da Varaždinske Toplice ulažu značajna sredstva za sport i sportsku infrastrukturu potvrđuje kapitalan projekt izgradnje Rekreacijskog parka u Tuhovcu vrijednog 70 tisuća eura čime će se, nakon velikih ulaganja u dječja igrališta diljem Grada i izgradnju novog fitness centra, svim građanima omogućiti jednaki uvjeti za bavljenje sportom.

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća bila je i analiza stanja sustava civilne zaštite koje je ocijenjeno pozitivno, a visokom stupnju uvježbanosti, koordinacije i opremljenosti nedavno su svjedočili i sami građani na javno pokaznoj vježbi Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

-Grad Varaždinske Toplice je poduzeo planirane i potrebne aktivnosti, te uložio dostatna sredstva za razvoj sustava civilne zaštite na svom području zbog čega možemo reći da je sustav zaštite i spašavanja na području Grada na zadovoljavajućoj razini – poručila je Ratković.

Kako bi stanje ostalo na zadovoljavajućoj razini, u 2023. godini planiran je nastavak aktivnog rada u usklađivanju i unapređenju sustava civilne zaštite kroz jačanje spremnosti svih operativnih snaga s posebnim naglaskom na osposobljavanje i opremljenost Vatrogasne zajednice Grada.

1 — 8
SONY DSC
2 — 8
SONY DSC
3 — 8
SONY DSC
4 — 8
SONY DSC
5 — 8
SONY DSC
6 — 8
SONY DSC
7 — 8
SONY DSC
8 — 8
SONY DSC
19.12.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content