Menu

Grad Varaždinske Toplice i ove godine potpomaže rad svojih udruga

Gradonačelnica Ratković: Uvijek smo bili i uvijek ćemo biti podrška našim građanima!

Grad Varaždinske Toplice i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za rad svojih udruga. Riječ je o bespovratnim sredstvima za provedbu projekata i programa udruga koji ostvaruju javne potrebe građana i pridonose razvitku i napretku Grada.

Ovo je još jedan u nizu dokaza kako Varaždinske Toplice doista brinu i nastoje biti servis svojim građanima.

-Ovim potporama želimo potaknuti udruge na provedbu još većeg broja aktivnosti kako bi naši građani imali što bogatiji i kvalitetniji društveni život. Udruge su te koje čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu kojom se moramo ponositi zbog čega će Grad i dalje podupirati njihov rad – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković zaključivši kako je Grad uvijek bio i uvijek će biti podrška svojim građanima.

Potpore se dodjeljuju za projekte i programe koji se odnose na promicanje tradicijske baštine topličkog kraja, provođenje i afirmaciju sporta za što je osigurano 40.000 kuna te unapređivanje kvalitete života, promicanje socijalne skrbi i razvoj društva, razvoj udruga i promociju tekovina Domovinskog rata za što je predviđeno 170.000 kuna.

Udruge za provedbu projekata mogu ostvariti potpore u iznosu od minimalno 1.000 kuna do maksimalno 30.000 kuna, dok je za provedbu programa moguće ostvariti minimalno 3.000 kuna, a maksimalno 50.000 kuna. Jedna udruga može ostvariti sredstva za maksimalno dva projekta, odnosno jedan program i jedan projekt.

Kako bi se prijavile na natječaj udruge moraju biti upisane u odgovarajući registar, uredno ispunjavati svoje financijske obaveze iz prethodno sklopljenih ugovora s Gradom, svojim djelovanjem biti usmjerene na područje Varaždinskih Toplica i imati potrebne ljudske i materijalne resurse za provedbu prijavljenih programa i projekata.

Prijave se dostavljaju poštom na adresu Grada Varaždinskih Toplica, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice s naznakom „Prijava programa/projekata udruga – NE OTVARAJ” najkasnije do 30. ožujka.

Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na službenoj web stranici Grada.

07.03.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content