Menu

Grad Varaždinske Toplice isplaćuju gotovo 150 tisuća kuna bespovratne potpore svojim ugostiteljima

Grad Varaždinske Toplice pomaže svojim ugostiteljima koji su u teškoj situaciji zbog zatvaranja uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Uz mjere koje su već poduzete, poput oslobađanja od plaćanja komunalne naknade za 1. tromjesečje te u njihovo ime plaćanja naknade za uređenje voda, Gradsko je vijeće donijelo odluku o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada za otklanjanje štete nastale u posebnim okolnostima epidemije bolesti COVID-19.

Korisnici potpore su ugostitelji kojima je obustavljen rad, a zadržali su u radnom odnosu sve radnike te im je pad prometa najmanje 50 posto u prosincu prošle i siječnju i veljači ove godine u odnosu na ista razdoblja u 2019. i 2020. godini. Potpore su u iznosu 9.000 kuna za poduzetnike koji imaju od 1 do 3 radnika te 15.000 kuna za one s 4 ili više radnika.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula je da je 13 ugostitelja ispunilo uvjete javnog poziva te im je danas isplaćena bespovratna potpora u ukupnom iznosu od 147 tisuća kuna.

„Ova će pomoć ugostiteljima dobro doći, a sve s ciljem smanjenja negativnih utjecaja na poslovanje i očuvanje radnih mjesta. Iako i država provodi razne mjere i programe za djelatnosti pogođene koronavirusom, ugostitelji imaju i druge obveze koje moraju podmiriti radili oni ili ne. Vjerujem da je želja svih nas da epidemiološka situacija bude povoljnija te da se poslovanje svih gospodarstvenika, ujedno i ugostitelja, vrati u normalu, što bi značilo nastavak gospodarskog rasta koji je započeo u našem Gradu“, naglasila je Ratković te najavila mogućnost produženja ili donošenja novih paketa mjera potpora ukoliko se nastavi situacija djelomičnog ili potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekta u borbi sa smanjenjem širenja bolesti COVID-19.

Među korisnicima potpore je i Marija Katalenić (caffe bar „As“).

„Nakon potpuno zatvaranja, sada smo otvorili terase. Ali nemamo puni promet i jako dobro dođe ovaj poticaj koji daje Grad Varaždinske Toplice. Platit ćemo neke zaostale račune. Do otvaranja terasa bilo je jako loše. Da nije bilo državnog novca za plaće, ne znam kako bismo preživjeli, nas ugostitelje ovo sve je najviše pogodilo. Zahvaljujem Gradu i gradonačelnici na potpori“, rekla je Marija Katalenić.

„Pomoć puno znači jer je situacija jako loša, u velikim smo zaostacima. Država traži svoje i s minimalnim sredstvima koja smo dobili rješavali smo stvari koje smo mogli. Nismo ni mogli puno. Sada jesmo otvorili terasu, ali vrijeme nam ne ide na ruku pa imamo veliki pad prihoda“, dodala je Jelena Modrić (caffe bar „Martin“).

„Nažalost, i dalje smo zatvoreni jer nemamo terasu. Ova pomoć Grada je velika jer se računi i dalje gomilaju. Nikoga nismo otpustili. Nadamo se da će doći do otvaranja u što kraćem vremenu. Zatvoreni smo od studenog. Ali ne odustajemo, čekamo da nas otvore!“ poručila je Anita Sakač (caffe bar „Diana“).

1 — 3
2 — 3
3 — 3
25.03.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content