Menu

Grad Varaždinske Toplice ocijenjene najvišom ocjenom za proračunsku transparentnost

Grad Varaždinske Toplice postigao je izvrsne rezultate u ocjenjivanju proračunske transparentnosti, dobivši najvišu ocjenu – 5. Ova ocjena potvrđuje da se Gradom transparentno upravlja i da su javni dokumenti dostupni građanima.

Institut za javne financije objavio je rezultate ocjenjivanja transparentnosti svih 576 jedinica lokalne samouprave, a Grad Varaždinske Toplice se istaknuo kao primjer najbolje prakse.

Cilj transparentnosti je osigurati maksimalnu informiranost građana o trošenju proračunskih sredstava i ulaganjima u komunalnu, prometnu, komunikacijsku i socijalnu infrastrukturu na području grada. Ova visoka ocjena rezultat je predanosti i angažmana djelatnika i gradske vlasti, koji su se posvetili transparentnom vođenju javnih financija. Grad se nastoji osigurati da svaki korak u upravljanju javnim financijama bude transparentan i da građani imaju pristup svim relevantnim informacijama.

-Grad Varaždinske Toplice nastavit će se zalagati za održavanje visokih standarda transparentnosti i otvorenosti u upravljanju javnim financijama. Građani će i dalje imati mogućnost pratiti raspodjelu proračunskih sredstava i biti informirani o svim aktivnostima koje se provode u njihovom gradu – poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

Također, vrijedi napomenuti da je prosječna ocjena proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina iznosila 4,6 od mogućih 5. Ova ocjena svjedoči o visokoj razini transparentnosti u cijeloj zemlji, a Grad Varaždinske Toplice se istaknuo kao jedan od lidera u ovom području.

06.07.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content