Menu

Grad Varaždinske Toplice potiče razvoj pčelarstva: započela predaja zahtjeva za isplatu potpora pčelarima

Grad Varaždinske Toplice ove će godine dodjelom potpora pčelarima sa svog područja poticati razvoj pčelarstva za što je u svom proračunu osigurao 50.000 kuna. S obzirom da je varaždinski kraj poznat po proizvodnji kvalitetnog meda, ovim potporama se uz razvoj pčelarstva želi potaknuti i proizvodnja još kvalitetnijih i prepoznatljivijih domaćih proizvoda.

Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, Grad Varaždinske Toplice prepoznaje važnost pčelara i proizvodnje domaćeg meda, a ovim im potporama nastoji barem malo pomoći kako bi imali što uspješniju godinu i povećali svoju proizvodnju.

-S obzirom na izazovnu godinu koja je iza pčelara diljem Hrvatske, ovim potporama našim pčelarima želimo osigurati bolju i uspješniju ovogodišnju proizvodnju. S obzirom da su Varaždinske Toplice kao brežuljkast i zelen kraj idealne za poljoprivrednu proizvodnju potičemo razvoj svih grana poljoprivrede i proizvodnju zdravih, domaćih proizvoda na koje smo svi ponosni – rekla je gradonačelnica Ratković.

Potpore u sklopu programa poticanja razvoja pčelarstva dodjeljivat će se na temelju podnijetih zahtjeva do kraja godine, odnosno do iskorištenja osiguranih sredstva.

Grad će dodjeljivati potpore u iznosu od 100 kuna po pčelinjoj zajednici, odnosno sufinancirati 50 posto troškova dobave novih pčelinjih zajednica, do maksimalno 375 kuna po jednoj pčelinjoj zajednici.

Za ostvarivanje potpora potrebno je dostaviti zahtjev, potvrdu o upisu u evidenciju pčelara i pčelinjaka iz koje je vidljiv status pčelara, broj pčelinjih zajednica i lokacija pčelinjaka, presliku osobne iskaznice, presliku izvatka iz obrtnog registra ili rješenje o osnivanju OPG-a i izjavu o korištenju osobnih podataka, a za sufinanciranje troškova dobave novih pčelinjih zajednica potrebno je dostaviti i presliku računa.

Više informacija dostupno je na web stranicama Grada.

07.03.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content