Menu

Grad Varaždinske Toplice uputio poziv građanima: Topličanci, javite se i postanite popisivači stanovništva i kontrolori

Ove nas godine, nakon punih deset godina, očekuje novi popis stanovništva. Riječ je o prvom digitalnom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj, a Državni zavod za statistiku uputio je javni poziv putem kojeg traži 8.000 popisivača i 1.100 kontrolora koji će sudjelovati u Popisu..

Zainteresirani kandidati na stranici www.popis2021.hr mogu popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovoriti na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja i informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, a rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja 2021. godine.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.
Pri popunjavanju prijave obavezano je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Kako bi na svom području osigurali dovoljan broj kvalitetnih popisivača i kontrolora za provedbu prvog digitalnog popisa stanovništva u RH, iz Grada Varaždinskih Toplica uputili su poziv građanima da se što prije jave.

– Vjerujem da će se Topličanci odazvati i sudjelovati u ovogodišnjem Popisu stanovništva, kućanstava i stanova. Iako će se organizirati i samopopisivanje preko sustava e-Građani, mnogo će popisivača trebati i na terenu, stoga pozivam naše sugrađane da se jave, a svakako vrijedi naglasiti da će odabrani kandidati proći online edukaciju kako bi bili upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze, a prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od od 13. do 26. rujna. Druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači te popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

Građani popisivači i kontrolori moći će ostvariti naknadu do čak 6.000 kuna, a troškove edukacije snosit će Državni zavod za statistiku.

07.07.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content