Menu

Gradonačelnica Ratković dočekala članove Karate kluba AIK nakon uspješnog nastupa na Prvenstvu Balkana

U četvrtak, 9. studenog, gradonačelnica Dragica Ratković dočekala je članove Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica u prostorijama gradske uprave. Prijem je organiziran kako bi se čestitalo članovima kluba na njihovom izvanrednom uspjehu na Kyokushin Karate Prvenstvu Balkana koje se održalo 5. studenoga u gradu Buzau u Rumunjskoj.

Na Prvenstvu Balkana, gdje je konkurencija bila izuzetno jaka s prisustvom 47 klubova i više od 300 natjecatelja, članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica ostvarili su izniman uspjeh. Šest članova AIK-a pokazalo je svoju spremnost osvojivši jedan naslov prvaka Balkana i dva naslova viceprvaka. Posebno se istaknula Josipa Horvat, koja je dominirala u kategoriji U-14 -55 kg i osvojila prvi naslov prvaka za AIK i Hrvatsku, postigavši tri uvjerljive pobjede.

Također, Ema Gluhak u kategoriji U-14 -60 kg i Petra Sakač u kategoriji U-14 -65 kg stigle su do finala i nedostajala im je samo jedna pobjeda do zlata. Klub su predstavljali i Josip Broz, Roko Kalničanec i Lana Šebrek Blažotić, koji su se uspjeli plasirati do četvrtfinala.

Gradonačelnica Ratković je naglasila da osjeća ponos prema članovima Karate kluba AIK zbog njihova iznimnog uspjeha, te im iskreno poželjela mnogo daljnjih uspjeha u sportskim karijerama. Nakon toga, uslijedila je razmjena čestitki i razgovora s članovima kluba.

Ekipu su uspješno vodili glavni trener Saša Josip Milec i trenerice Marinela Belavić i Lana Kalničanec, čiji je rad i predanost svakako doprinio uspjehu Karate kluba AIK. Ovaj izvanredan sportski rezultat predstavlja ponos za cijelu zajednicu Varaždinskih Toplica.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
10.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content