Menu

Gradonačelnica Ratković na panelu o ženama o politici: Uključimo se u javni život i budimo glasnije!

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, uz brojne žene iz javnog i političkog života, sudjelovala je na panelu pod nazivom „Druga strana medalje – kako se žene probijaju kroz političku džunglu”.

Riječ je o panelu u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću koji se održao ovog ponedjeljka u sklopu 21. godišnje KOMferencije Zagreb. Uz gradonačelnicu Ratković, panelistice su bile i Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije te Branka Bakšić Mitić, humanitarna aktivistkinja i dogradonačelnica Gline.

Naglasivši kako bi politika trebala biti ravnopravna i za muškarce i žene ovisno o njihovim sposobnostima, gradonačelnica Ratković poručila je kako se žene trebaju uključiti u javni život i biti glasnije jer tek kada progovore o svojim problemima može se pristupiti i njihovom rješavanju.

-Iako nas puno ima motive da budemo lideri, žena je premalo i prerijetko se javljaju za vodeće položaje. Međutim, treba djelovati kako bi se mogle boriti za ono što želimo promijeniti, jer je politika častan i odgovoran poziv i posao koji treba vjerodostojno zauzimati i promicati opće dobro – rekla je Ratković.

Neke od tema o kojima se raspravljalo na panelu bile su komunikacija političarki u odnosu na političare, medijska slika žena u politici i mogućnosti i potrebe za promjenama. Političarke su se dotakle i pitanja poticanja žena za njihovim angažmanom na političkoj sceni, a razgovarale su i o stvarima na koje bi žene koje tek ulaze u politiku trebalo upozoriti.

Moderatorica panela bila je Vlatka Vučić Marasović koja je uz same panelistice održavala odličnu atmosferu i poticala zanimljivu raspravu.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
05.05.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content