Menu

Gradonačelnica Ratković predstavnicima turističkih agencija: Ulažemo u očuvanje prirodne i kulturne baštine

U organizaciji županijske Turističke zajednice predstavnici turističkih agencija boravili su u Varaždinskoj županiji. Nakon što su posjetili Ivanec, Lepoglavu i Novi Marof, stigli su i u Varaždinske Toplice.

Na terasi restorana Bernarda dočekali su ih gradonačelnica Varaždinskih Toplica i predsjednica gradske Turističke zajednice Dragica Ratković, direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak, predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Bedeković i poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica hotelsko-ugostiteljskog kompleksa.

Gradonačelnica Ratković gostima je poželjela dobrodošlicu u Varaždinske Toplice u kojima su situaciju s covidom iskoristili za brojne radove u smjeru razvoja Toplica kao turističkog odredišta.

– Sve što se radi, od energetske obnove specijalne bolnice, škola, doma zdravlja, do aglomeracije i prometnica s gradnjom mosta, sve je da pripremimo grad za turiste kad jednom korona prođe. Ulažemo u očuvanje naše prirodne i kulturne baštine – rekla je Ratković.

Predsjednik županijske Turističke zajednice Bedeković dodao je da je u protekle tri godine u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju uloženo 260 milijuna kuna, u energetske obnove i izgradnju novog Spinalnog centra.

– Kroz 3-4 godine će se izgraditi dva nova hotela te će se Stari grad prenamijeniti u heritage hotel. Varaždinske Toplice imaju veliki prostor za napredak – kazao je Bedeković.

Bernarda Cecelja, kao domaćin predstavnicima turističkih agencija u Varaždinskim Toplicama, upoznala ih je s ulaganjima hotele i ugostiteljstvo.

– Počeli smo prije 3-4 godine ulagati u turističku ponudu, u vrhunski hotel i ugostiteljstvo. Dobili smo i koncesiju za termalnu vodu. Uskoro ćemo ovdje imati sportsko rekreacijski wellnes, ukupno u hotelskom kompleksu 60-ak soba, do 130 ležajeva – rekla je Cecelja te dodala da je hrana u ugostiteljskim objektima iz ekološkog uzgoja.

Gosti su probali i specijalitet Varaždinskih Toplica – topličku kupališnu tortu.

– U 19. stoljeću Varaždinske Toplice su bile jedno moderno srednjoeuropsko lječilište u koje su dolazili ljudi iz cijele Austro-Ugarske, ali i ostalih zemalja. Torta se najviše posluživala u popodnevnim satima uz šampanjac. Mi smo uz 22. rođendan Turističke zajednice odlučili tu topličku kupališnu tortu revitalizirati. Cilj je da ona bude u svim ugostiteljskim objektima Varaždinskih Toplica. Receptura je originalna kakva je bila u 19. stoljeću – ispričala je direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
08.05.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content