Menu

Gradonačelnica Ratković topličkim vatrogascima čestitala njihov dan te obljetnicu osnutka

Povodom Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, čestitala je svim topličkim vatrogaskinjama i vatrogascima, članicama i članovima Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica te DVD-ova Varaždinske Toplice, Leskovec, Donja Poljana, Gornja Poljana, Greščevina, Jalševec, Tuhovec, Vrtlinovec, Svibovec i Drenovec.

Valja napomenuti kako na dan svog zaštitnika godišnjicu osnutka obilježava DVD Varaždinske Toplice. Osnovano je 4. svibnja daleke 1889. i jedno je od najstarijih vatrogasnih društava na području Varaždinske županije.

– Generacijama topličkih vatrogaskinja i vatrogasaca iz srca zahvaljujem na svemu što su dosada napravili za toplički kraj i na činjenici da nesebično i požrtvovno obavljaju iznimno odgovornu i tešku zadaću. Vatrogasci su uvijek prvi kada treba priskočiti u pomoć, kada treba žrtvovati vlastitu sigurnost i zdravlje radi zaštite života i imovine drugih. Na tome im najiskrenije zahvaljujem – poručila je Ratković dodajući da su vatrogasci s područja Grada Varaždinskih Toplica još jednom pokazali svoju hrabrost i humanost u vrijeme posljednje krize uzrokovane epidemijom koronavirusa.

– Naši vatrogasci, kao dio sustava civilne zaštite, dali su velik doprinos u provođenju mjera koje je propisao Nacionalni stožer odnosno u efikasnoj borbi protiv širenja koronavirusa. Još jednom su pokazali da uvijek možemo računati na njih kada ih trebamo – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica ističući da je gradska uprava tu da u okviru svojih mogućnosti brigom za njihove potrebe i kadrovski i tehnički.

Na kraju je još jednom svim vatrogaskinjama i vatrogascima čestitala njihov dan, uz želju da bude što manje potrebe za intervencijama.

1 — 2
2 — 2
05.05.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content