Menu

Gradsko društvu Crvenog križa Novi Marof s partnerima nastavlja s projektom pomoći u kući

Gradsko društvu Crvenog križa Novi Marof s partnerima, gradovima Novim Marofom i Varaždinskim Toplicama te općinama Breznica i Ljubešćica, nastavlja s projektom pomoći u kući starijim i bolesnim osobama vrijednim 643.500 eura

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli 126.138.000 eura bespovratnih sredstava u okviru projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Riječ je o projektu koji se provodi već duži niz godina, a koji je iznimno dobro prihvaćen među gradovima i općinama jer se njima omogućuje financiranje pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavnoj mjeri dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Odlukom Ministarstva i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof dobio je 643.500 eura, što je maksimalni iznos prihvatljivih troškova. Partneri na projektu naziva „Moja kuća, moj dom” su Grad Novi Marof, Grad Varaždinske Toplice te općine Breznica i Ljubešćica

– Naša dužnost je osigurati uvjete u kojima ćemo moći voditi skrbe za naše sugrađane kojima je potrebna takva vrsta pomoći. Svih dosadašnji godina projekt „Zaželi” pokazao se kao pun pogodak. Ne samo da je veliki broj osoba dobilo kvalitetnu pomoć i skrb u svojim domovima, nego smo pomogli i kod zapošljavanja osoba koje su dugo vremena bile u nepovoljnom položaju, odnosno bez mogućnosti pronalaska zaposlenje – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Ovim projektom zaposlit će se 13 osoba koji će na području dva grad i dvije općine voditi brigu o 78 korisnika.

– Povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina postiže se osiguravanjem dugotrajne skrbi. A upravo to se omogućuje ovim projektom. Pokazalo se da se pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, u velikoj mjeri podiže kvaliteta njihova života u njima dobro poznatom okruženju – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, pritom zahvalivši Vladi RH i resornom Ministarstvu na osiguranju značajnih sredstava.

11.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content