Menu

Gradsko vijeće donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja!

Gradsko vijeće na sjednici održanoj ovog petka jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica za ovu godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana grada u studenom.

Nagradu za životno djelo dobit će dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Nagradu Grada Varaždinske Toplice za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Teo Bartolec i dioničko društvo Plodine.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinski Toplica u zemlji i svijetu ide Stolariji i pilani Ratković vlasnika Miljenka Ratkovića. Zahvalnice Grada Varaždinskih Toplica uručit će se prečasnom Stjepanu Mostečaku, Nikoli Hlebecu, Tomislavu Mikulčiću, Valentu Juršetiću te DVD-u Leskovec.

Nagrade Grada Varaždinskih Toplica dobit će i osnovnoškolci Petar Kukec te Iva Plišo, dok će kod studenata nagradu dobiti Mirta Košćak.

Inače, planovi upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica usklađeni su sa Strategijom upravljanja imovinom, sadrže detaljnu analizu stanja i aktivnosti koje se planiraju kada je u pitanju upravljanje imovinom Grada. U konačnici, cilj je pronalaženje optimalnih rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu, čuvati interese Grada te generirati gospodarski rast i razvoj. Sam plan upravljanja donosi se za razdoblje od godinu dana.

Vijećnici su prihvatili i akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka za Grad Varaždinske Toplice, koji je nastao nakon potpisivanja Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojeg je gradonačelnica Dragica Ratković potpisala u rujnu ove godine.

– Spomenuti sporazum pokrenut je 2008. s ciljem okupljanja lokalnih vlasti u Europskoj uniji koja se dobrovoljno posvećuju ostvarivanju i premašivanju klimatskih i energetskih ciljeva Europske unije – pojasnila je Ratković.

Dodala je kako će se ovom analizom, te na temelju svih podataka o postojećem stanju, jasno odrediti na koji način provoditi projekte i mjere energetske učinkovitosti, koristiti obnovljive izvore energije te ostvariti prilagodbu učincima klimatskih promjena.

– Ovaj akcijski plan predstavlja pravi korak u nastavku dugotrajnog procesa smanjenja emisije CO2 i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, a u skladu s ciljevima Europske unije – zaključila je Ratković dodajući da će se naglasak staviti najviše na sektor prometa i zgradarstva gdje se očekuju i najveće uštede.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka za raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Varaždinskih Toplica. Savjet mladih Grada Varaždinskih Toplica ima tri člana, a članove bira Gradsko vijeće.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
23.10.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content