Menu

Hrvatske ceste osigurale 1,2 milijuna eura za izgradnju priključka novom autobusnom kolodvoru i pješačke staze te sanaciju raskrižja

Hrvatske ceste su u srijedu, 6. ožujka, donijele odluku o izvođaču radova na realizaciji projekta izgradnje cestovnog priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste DC526 u Varaždinskim Toplicama. Projektom vrijednim gotovo 1,2 milijuna eura izgradit će se i pješačka staza te urediti raskrižje državne ceste i Cvjetne ulice, a odabrani izvođač je tvrtka Colas Hrvatska.

– Izgradnjom novog priključka omogućuje se prilaz budućem autobusnom kolodvoru s državne ceste. Na taj će se način u velikoj mjeri rasteretiti promet gradskim ulicama. Ovim rješenjem svi mogu biti zadovoljni, od građana, preko autobusnih prijevoznika do njihovih putnika. Također, dodatnom izgradnjom pješačkih staza uz državnu cestu, kao i rekonstrukcijom i uređenjem postojećeg raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu – zadovoljno je istaknula gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Radovima na ovoj dionici adekvatno će se riješiti i oborinska odvodnja te obnoviti i uskladiti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom.

Posebna pozornost posvetit će se rekonstrukciji i uređenju raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, a sve s ciljem povećanja preglednosti na sporednom smjeru. Radovima je planirano uvođenje dodatne prometne trake za skretanje ulijevo na glavnoj trasi, ali i semaforizacija uz osvjetljenje te pješački prijelaz.

– Izgradnjom novi pješačkih staza od početne točke zahvata na državnoj cesti s njezine lijeve strane pa sve do Cvjetne ulice, dobit ćemo najvišu razinu sigurnosti za kretanja pješaka. Pješačke staze bit će denivelirane u odnosu na kolnik državne ceste te odvojene od ruba zelenim zaštitnim pojasom – dodala je gradonačelnica Ratković.

06.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content