Menu

Iva Plišo uspješno predstavila sebe i školu na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Najbolji učenici u poznavanju hrvatskoga jezika u Hrvatskoj pozvani su na XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je održano od 8. do 10. svibnja 2024. godine u Jasenicama. Među najboljima bila je i učenica osmog razreda naše škole Iva Plišo sa svojom učiteljicom Hrvatskoga jezika Sanjom Habek. Iva je na Natjecanju zauzela sjajno 9. mjesto od ukupno 23 učenika i učenica osmih razreda pozvanih na državno Natjecanje.

Domaćin državnoga Natjecanja bila je Osnovna škola Petra Zoranića, Jasenice čiji su učenici pripremili prigodni program na svečanom otvorenju i zatvaranju Natjecanja. Uz pročelnika za odgoj i obrazovanje, načelnika općine i ravnateljicu škole, učenike i mentore pozdravila je predsjednica Državnoga povjerenstva Barbara Beronja i, između ostalog, istaknula kako su svi prisutni učenici već pobjednici jer pripadaju u 1,5 % najboljih u poznavanju hrvatskoga jezika u Hrvatskoj (na školskoj razini natjecanja sudjelovalo je čak 10 000 učenika).

Dok su čekale rezultate Natjecanja, Iva i učiteljica sudjelovale su u razgledu Podzemnoga grada i šetnji poučnom stazom u Nacionalnom parku Paklenica.

Čestitamo Ivi i mentorici Sanji na ostvarenom rezultatu i želimo im još mnogo uspjeha u budućem radu!

 

Tekst: Novinarska skupina

 

 

 

1 — 3
2 — 3
3 — 3
15.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content