Menu

Jazz-koncert Take five zatvara ovogodišnji projekt KUT – Kultura u toplicama

U srijedu, 5. lipnja 2024. godine u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert jazz-glazbe Take five, na kojem će nastupiti jazz ansambl pod vodstvom proslavljenog jazz-pijanista Joea Kaplowitza te pjevači Vokalnog studija 21 pod vodstvom jazz-vokalistice Lele Kaplowitz. Ulaz na navedeni koncert je slobodan za sve zainteresirane slušatelje.

Navedeni koncert je posljednji u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja projekta KUT – Kultura u toplicama. Ovaj projekt od kraja veljače do početka lipnja ove godine u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva povremeno donosi glazbene večeri korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica, a i šire.

Nakon četiri glazbeno potpuno različita koncerta, čast zatvaranja prve sezone projekta KUT pripala je jazzu. Peti koncert donijet će nastup jazz ansambla te njihovu pratnju nekolicine iznimno talentiranih vokalistica Vokalnog studija 21. Svi prisutni imat će prigodu uživati u repertoaru koji obuhvaća skladbe iz jazz pjesmarice, bossa-nova uspješnice te prepoznatljive blues standarde. Cjelokupni program osmislili su i vode glazbenici Lela i Joe Kaplowitz, hrvatsko-američki bračni par, koji se posvetio popularizaciji jazz glazbe u Hrvatskoj te obrazovanju jazz vokalista i instrumentalista.

Organizator cjelokupnog projekta KUT je MVA Špansko iz Zagreba,  a u projektu mu se kao suorganizator pridružilo Kulturno-umjetničko društvo Toplice iz Varaždinskih Toplica. Korištenje prostora za održavanje programa omogućio je hotel Minerva Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Grad Varaždinske Toplice financijski i medijski prati događanja, a i dvije tvrtke svojim donacijama prate cjelokupni program: Salvus d.o.o. iz Donje Stubice te Metalna galanterija i tiskanje Nofta iz Varaždinskih Toplica.

29.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content