Menu

Još jedno veliko priznanje: Varaždinskim Toplicama petu godinu za redom petica za transparentnost!

Još jedno veliko priznanje stiglo je u ruke Grada Varaždinskih Toplica, petu godinu za redom transparentnost proračunskih informacija ocijenjena je čistom peticom. Riječ je o analizi proračunske transparentnosti jedinica lokalne samouprave koju svake godine objavljuje Institut za javne financije.

Grad petice za transparentnost niže od 2017. godine, a kako naglašava gradonačelnica Dragica Ratković ovo je još jedan dokaz da su Varaždinske Toplice već godinama u mnogočemu u samom hrvatskom vrhu.

– Naš proračun, sve informacije i svi dokumenti u potpunosti su transparentni što dokazuje i ova ocjena. Naši građani imaju uvid u sve što se radi i gradi, a s obzirom da želimo da budu upoznati sa svim projektima, investicijama i planovima tako će biti i u budućnosti. Nastavljamo s onim što je važno, a to je odgovoran, pošten i transparentan rad za naše građane i osiguravanje što boljih uvjeta za njihov život – rekla je Ratković.

Inače, proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Institut za javne financije proračunsku transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama jedinica lokalne samouprave, odnosno izvještajem o godišnjem izvršenju proračuna za 2019. godinu, polugodišnjim izvještajem o izvršenju proračuna za 2020. godinu te prijedlogom proračuna, izglasanog proračuna i proračunskog vodiča za građane za 2021. godinu.

 

30.06.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content