Menu

KADETI ŠŠK „MLADOST“ POBJEDNICI 2. B KADETSKE LIGE CENTAR

Nakon 23.3. u Maloj Subotici i 30.3. u Klenovniku, u subotu 6.4.2019. u Čakovcu je odigran posljednji, treći krug 2. B kadetske lige centar.

ŠŠK „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica nastupio je s čak 3 ekipe u konkurenciji 18 ekipa, a odličan uspjeh ostvarila je I. ekipa pobijedivši u svih 9 odigranih kola. U svakom kolu meč se igrao na četiri ploče pa je tako svaka momčad odigrala 36 pojedinačnih partija, a I. ekipa Mladosti ostvarila je 28 pojedinačnih pobjeda te 8 neriješenih partija, odnosno osvojila je prvenstvo bez izgubljene pojedinačne partije. Za I. ekipu nastupili su Hrvoje Hostnjak, Filip Križanić, Borna Matkun, Petar Križanić i Adrian Petrus, a kao rezerva spremno je čekao da uskoči u slučaju potrebe Andrija Potrebica.

Pobjedom u 2. B kadetskoj ligi centar I. ekipa Mladosti stekla je pravo nastupa u 1. kadetskoj ligi centar sljedeće godine.

Uspjeh ŠŠK „Mladost“ upotpunila je II. ekipa osvojivši također odlično 4. mjesto. Osim postignutog odličnog rezultata nastup II. ekipe bio je važan i radi stjecanja potrebnog iskustva jer će neki od igrača iz II. ekipe sljedeće godine morati popuniti upražnjena mjesta u I. ekipi pošto Filip Križanić, Borna Matkun i Andrija Potrebica sljedeće godine više neće moći nastupati za kadetsku ekipu. Za II. ekipu su ove godine nastupili Petar Kanešić, Luka Lončarić, Mislav Matkun, Matej Modrić i Leonard Pokos, a u pričuvi je čekala Tina Šebrek.

U III. ekipi većina igrača stjecala je svoja prva iskustva na ligaškim natjecanjima i rezultat je bio u drugom planu. Cilj je bio da svi prijavljeni igrači odigraju nekoliko partija, a na kraju su kao ekipa ostvarili jednu vrijednu pobjedu te jedan neriješeni rezultat. Za III. ekipu nastupili su Patrik Sakač, Jura Dolenec, Vedran Ljubić, Mia Jurša, Matej Hokman, Ana Kanešić, Teo Mičuda i Samanta Vudrag.

Sve tri ekipe uspješno je vodio trener Željko Matkun.

Osim što nastupaju u kadetskoj ligi, većina igrača kadetskih ekipa čini gotovo cijelu momčad koja nastupa u 4. B seniorskoj ligi centar. U seniorskoj ligi ove godine nastupili su Hrvoje Hostnjak, Filip Križanić, Borna Matkun, Petar Križanić, Petar Kanešić i Mislav Matkun, a pojačani juniorom Lukom Herekovićem i seniorom Lukom Kraincom u 3 su odigrana kola ostvarili po jednu pobjedu, neriješeni rezultat i poraz.

Napomenimo i da I. seniorska ekipa ŠŠK „Mladost“ nastupa u 3. B ligi centar i nakon 3 odigrana kola drži 1. mjesto sa sve 3 pobjede. Za I. seniorsku ekipu nastupili su Goran Šegović, Maksim Matkun, Emerik Matkun, Željko Matkun, Josip Matkun, Marko Čavlek, Domagoj Hostnjak i Hrvoje Hostnjak.

U narednim tjednima čekaju nas još dva važna šahovska događanja. Najprije će 27. travnja u Prvoj gimnaziji Varaždin biti održan 3. festival šaha na kojem će se odigrati 5. turnir Pojedinačnog prvenstva osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Za pobjedu u konkurenciji srednjih škola u međusobnom će dvoboju odlučivati Hrvoje Hostnjak i Filip Križanić, a prvu poziciju u konkurenciji viših razreda osnovnih škola branit će Petar Križanić.

Od 3. do 5. svibnja ŠŠK „Mladost“ bit će domaćin 12. otvorenog kadetskog prvenstva Varaždinske županije na kojem se očekuje nastup šahista iz raznih krajeva naše domovine i susjednih zemalja.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
09.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content