Menu

Kako prepoznati anksioznost i depresiju s kojima se suočava sve više djece? Dođite na javnu tribinu u Varaždinske Toplice i doznajte što kažu stručnjaci

Sve više djece i mladih suočava se s anksioznošću i depresijom, ozbiljnim psihičkim poremećajima koji mogu negativno utjecati na funkcioniranje cijele obitelji zbog čega je o ovoj temi važno progovoriti. Upravo to je prepoznao i Grad Varaždinske Toplice.

Naime, istraživanja pokazuju da polovica depresivne djece i adolescenata razvija još neki psihički poremećaj zbog čega je Grad u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin odlučio organizirati javnu tribinu na ovu važnu temu. Ona će se održati u srijedu, 19. travnja s početkom u 18.15 sati u Kino dvorani u Varaždinskim Toplicama, a poziv svim građanima uputila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju pridaje djeci i mladima, a budući da ih se sve više, nažalost, suočava s depresijom i anksioznošću, odlučili smo organizirati javnu tribinu i progovoriti o ovoj temi kako bismo pomogli svima koji rade s djecom, ali i njihovim roditeljima da prepoznaju znakove ovih poremećaja i nauče kako ih liječiti i s njima se nositi. Želimo odgajati sretnu djecu koja će izrasti u kvalitete ljude spremne ući u svijet odraslih – poručila je gradonačelnica Ratković.

Na tribini koju će moderirati ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Velimirović Vukalović govorit će socijalna pedagoginja Melita Jeremić i školski psiholog Matej Fiškuš koji će publiku upoznati s pojavama anksioznosti i depresije s fokusom na djecu.

U panelu će uz stručnjake sudjelovati i ravnatelji dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Grada. Ulaz na događanje koje je namijenjeno široj javnosti, a posebno roditeljima, odgojiteljima i nastavnicima je slobodan.

15.04.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content