Menu

Kome smeta školski vrt? U gluho doba noći vandali uništili školsko dvorište topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića i napravili ogromnu štetu

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15 tisuća kuna. Malo je reći da su učitelji, učenici i ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, pa čak i otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno s pilom.

Kako je objasnila ravnateljica Goranka Štefanić, iako su se znali suočavati s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, ovako nešto nikada se nije dogodilo.

-Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete još i više. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke – rekla je Štefanić uputivši apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin pridruživši se apelima ravnateljice.

-Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni – rekla je Ratković.

1 — 10
2 — 10
3 — 10
4 — 10
5 — 10
6 — 10
7 — 10
8 — 10
9 — 10
10 — 10
22.12.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content