Menu

Koncert Kulturno-umjetničkog društva Toplice u sklopu projekta KUT – Kultura u toplicama

U srijedu, 24. travnja 2024. godine u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert Igrajte nam mužikaši Kulturno-umjetničkog društva Toplice iz Varaždinskih Toplica. Na koncertu će biti predstavljen rad svih sekcija KUD- a, a izvodit će se plesovi i pjesme Hrvatskog Zagorja, Prigorja i Međimurja.

KUD Toplice osnovano je 1980. godine te u četiri sekcije (dječja folklorna sekcija, odrasla folklorna sekcija, mješoviti pjevački zbor i tamburaška sekcija) okuplja 50-tak aktivnih članova. Osim što članovi KUD-a sudjeluju u svim manifestacijama koje su vezane uz grad Varaždinske Toplice, sudjeluju i na županijskim smotrama folklora, mješovitih pjevačkih zborova i tamburaških sastava i orkestara. Tijekom svojeg postojanja KUD je imao i veći broj gostovanja diljem Hrvatske, ali i inozemstva (u Austriji, Mađarskoj i Sjevernoj Makedoniji).

Uz glazbeno djelovanje, KUD Toplice tijekom posljednjih godina aktivno se, kao organizator, uključio u rad oko Topličke folklorijade i provedbe projekta Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje financiran od strane Europske unije i Ministarstva kulture RH te, kao suorganizator, u provedbu Projekta KUT.

Navedeni koncert već je treće u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja projekta KUT – Kultura u toplicama. Ovaj projekt od kraja veljače do početka lipnja ove godine u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva donosi koncertne izvedbe i pjesničku večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica, a i šire.

Organizator cjelokupnog projekta KUT je MVA Špansko iz Zagreba, a u projektu mu se kao suorganizator pridružilo upravo Kulturno-umjetničko društvo Toplice iz Varaždinskih Toplica. Korištenje prostora za održavanje programa omogućio je hotel Minerva Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Grad Varaždinske Toplice medijski prati događanja, a trenutno i dvije tvrtke svojim donacijama prate cjelokupni program: Salvus d.o.o. iz Donje Stubice te Metalna galanterija i tiskanje Nofta iz Varaždinskih Toplica.

18.04.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content