Menu

Kreće uređenje dječjeg igrališta u Vrbicama – gradonačelnica Ratković: Želimo da djeca u svim dijelovima Grada imaju jednake uvjete za odrastanje i igru!

Nakon izgradnje Fitness parka u Varaždinskim Toplicama i uređenja čitavog niza igrališta na području Grada, kreće najavljena rekonstrukcija dječjeg igrališta u Vrbicama što je još jedna potvrda kako su Gradu Varaždinskim Toplicama djeca i mladi te stvaranje jednakih uvjeta za njihovo odrastanje i igru na prvom mjestu.

Naime, ovih je dana potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, odnosno uređenju spomenutog dječjeg igrališta. Investicija je vrijedna oko 83.000 eura, a sufinancirana je sredstvima LAG-a Izvor u iznosu od otprilike 46.000 eura, dok je razlika financirana sredstvima iz gradskog proračuna.

– Grad zaista brine o tome da djeca u svim dijelovima Varaždinskih Toplica imaju jednake uvjete za odrastanje i igru. Od prvog dana svog mandata govorim da su nam djeca i najmlađi broj jedan. To dokazujemo i izgradnjom potrebne infrastrukture kako bi mladi mogli biti vani, na svježem zraku i provoditi slobodno vrijeme u igri, sportu i rekreaciji – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Predstavnik izvođača radova, obrta Grim iz Sudovca objasnio je kako će se uređenjem dječjeg igrališta u Vrbicama i postavljanjem nove opreme djeci omogućiti bolji uvjeti za igru i aktivnosti. Osim toga, tamošnje će dječje igralište dobiti jedno moderno košarkaškog igralište u zelenoj i crvenoj boji.

– Početak radova predviđen je za početak iduće godine. Pripremni radovi obuhvaćaju zamjenu tamponskog sloja ugradnjom novog. Ugrađuje se nosivi sloj asfalta na što ide guma, odnosno završna obloga košarkaškog igrališta. Osim postojećih igrala, predviđeno je postavljanje školice, ukopanog trampolina i otklopivog pješčanika – pojasnio je predstavnik izvođača radova prilikom potpisivanja ugovora.

Spomenimo i kako će radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta početi tri mjeseca nakon uvođenja izvođača u posao.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
27.12.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content