Menu

KUD „Toplice“ poziva na prvu „Topličku folklorijadu“, festival kulturne i tradicijske baštine

Varaždinske Toplice prostor su kojeg krasi iznimno bogatstvo vrijedne kulturne i tradicijske baštine te starih običaja. Kako bi od zaborava sačuvali kulturno nasljeđe te ga pokazali što veće broju svojih sugrađana, ali i brojnim gostima, Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica u subotu, 9. lipnja organizira prvu „Topličku folklorijadu“.

Manifestacija počinje u 16 sati mimohodom društava kroz Toplice, a povorka članova kulturno umjetničkih društava obučenih u narodne nošnje i u pratnji tamburaških sastava, kretat će se od Osnovne škole „Antuna i Ivana Kukuljevića“, zatim ulicama kneza Trpimira i kralja Tomislava sve do crkve sv. Martina.

U crkvi će sve sudionike Folklorijade blagosloviti župnik Stjepan Mostečak, nakon čega će se od 18 sati na pozornici na Trgu Republike Hrvatske, posjetiteljima predstaviti svi KUD-ovi kroz svoje nastupe.

Osim domaćina, KUD-a „Toplice“, nastup su potvrdili i KUD „Donji Vidovec“ iz Donjeg Vidovca, KUD „Hrvatskih željezničara“ iz Varaždina, KUD „Preporod“ iz Dugog Sela te Centar tradicijske kulture Varaždin. U slučaju lošeg vremena program Folklorijade će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Antuna i Ivana Kukuljevića“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim dolaskom podrže manifestaciju u njezinom premijernom izdanju te da uživaju u bogatstvu pjesama i plesova koji će biti izvedeni na velikoj pozornici.

Članovi KUD-a „Toplice“ vjeruju kako će ovaj događaj postati tradicionalna manifestacija Grada Varaždinskih Toplica, koja će doprinijeti povećanju kvalitete turističke ponude.

plakat-folklorijada

05.06.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content